Aanvraag uitkering nu digitaal: sneller, eenvoudiger en beter

Dit item is verlopen op 09-04-2019.

Een uitkering aanvragen via Stroomopwaarts kan nu digitaal. Voordeel is dat de aanvraag via een computer, telefoon of tablet 24 uur per dag kan worden ingediend. Bovendien is het eenvoudig om de benodigde bewijsstukken mee te sturen en zijn de aanvragen daardoor completer zodat het aanvraagproces sneller verloopt.

Wethouder Sjoerd Kuiper: "Het mes snijdt aan twee kanten: de digitale manier van aanvragen werkt sneller en eenvoudiger. Dat is voor zowel de aanvrager als voor Stroomopwaarts goed nieuws, want daarmee besparen we kosten. We maken ook ingewikkelde formulieren beter te begrijpen." De wethouder benadrukt dat mensen die problemen hebben met de digitale aanvraag of geen computer hebben, nog steeds bij Stroomopwaarts terecht kunnen.

Hulp bij de aanvraag

Deze mensen kunnen voor hulp bij de aanvraag terecht bij het Open Leerwerkcentrum van Stroomopwaarts aan de Broersvest 110 in Schiedam. De openingstijden zijn maandag tot en met donderdag van 8.30 tot 16.00 uur en op vrijdag van 8.30 tot 12.00 uur. Medewerkers van Stroomopwaarts kunnen ook telefonisch helpen bij de aanvraag van een uitkering via nummer 010-2465555.

Bewijsstukken

Stroomopwaarts vraagt bij de digitale uitkeringsaanvraag verschillende bewijsstukken toe te voegen. Op www.stroomopwaarts.nl staat hiervan een overzicht. Uploaden van pdf's of foto's gaat eenvoudig. Als niet alle bewijsstukken aanwezig zijn, dan kan de aanvraag tijdelijk onderbroken worden om deze op een later moment compleet te maken.

8 weken

Vanaf het moment dat de aanvraag digitaal binnenkomt, heeft Stroomopwaarts 8 weken de tijd om onderzoek te doen en een besluit te nemen over de uitkeringsaanvraag.

Werk

Een uitkering is bedoeld om een periode te overbruggen, totdat er (weer) een baan is gevonden. Daarom volgt er na een aanvraag snel een afspraak om de mogelijkheden op werk te bespreken.