Aangepaste fietsroutes langs Maassluissedijk in december

Dit item is verlopen op 22-12-2018.

Bouwconsortium BAAK dat Blankenburgverbinding realiseert, start in december 2018 met werkzaamheden bij de Maassluissedijk, in het Oeverbos en de Rietputten. Om de werkzaamheden veilig uit te kunnen voeren, is er voor fietsers op de Maassluissedijk in december 2018 een omleidingsroute.

Recreanten kunnen daarnaast tussen 3 december 2018 en 15 maart 2019 niet door de Rietputten wandelen. 

Kappen bomen

BAAK kapt vanaf 3 december bomen in het westelijk deel van het Oeverbos. Als de bomen weg zijn, wordt het gebied voorzien van schone grond en een aantal jaar gebruikt als bouwterrein voor de Blankenburgverbinding.

Versmalling Maassluissedijk

De Maassluissedijk wordt op maandag 3 december 2018 tussen 9.00 uur en 16.00 uur versmald naar één rijstrook. Dit is nodig om de bomen langs de Maassluissedijk veilig te kunnen kappen. Het verkeer wordt met tijdelijke verkeerslichten geregeld.

Aangepaste fietsroute

Tussen maandag 3 december en vrijdag 21 december 2018 kapt BAAK de bomen in het westelijke deel van het Oeverbos. Voor de veiligheid worden fietsers in deze periode een aantal keren over het fietspad langs het Scheur geleid. De omleiding is niet veel langer dan de normale route langs de Maassluissedijk. De route wordt ter plaatse aangegeven met gele borden.

Rietputten afgesloten

De Rietputten bij Vlaardingen zijn 3 december 2018 tot 15 maart 2019 tijdelijk niet toegankelijk voor wandelaars. Hier worden twee kleidijken gerealiseerd voor de daadwerkelijke aanleg van de Blankenburgverbinding start.

Meer informatie

Meer informatie is te vinden in het factsheet hieronder, in het persbericht van Rijkswaterstaat en bij Werkzaamheden op de website van de Blankenburgverbinding.