270 eregasten op het vrijwilligersfeest in het zonnetje gezet

Dit item is verlopen op 21-11-2019.

Zeker 270 Maassluise vrijwilligers waren 30 oktober 2019 eregasten op het vrijwilligersfeest in Theater Koningshof. Wethouder Fred Voskamp en coördinator Vrijwilligerssteunpunt Jacqueline Groeneveld bedankten hen voor hun grote inzet.

De gemeente Maassluis zet met het feest de vrijwilligers even extra in het zonnetje. Ditmaal trad Arnout van den Bossche op met zijn show 'Burn-out voor beginners'.

Trots

In Maassluis zijn binnen bijvoorbeeld sport, welzijn, zorg, natuur, toerisme, kerk, cultuur en ontwikkelingshulp heel wat vrijwilligers actief. Het gaat om ongeveer 15.000 vrijwilligers en ruim 300 vrijwilligersorganisaties. Wethouder Fred Voskamp benadrukte hoe trots Maassluis op haar vrijwilligers is. Hij waardeert deze inzet enorm.

Uitdagingen

De wethouder vertelde verder dat het best wat vergt van organisaties en vrijwilligers: "In de drukke wereld waarin we leven, is dat niet altijd makkelijk. Ook voor vrijwilligersorganisaties liggen er uitdagingen. Soms lijkt het of er nergens meer vrijwilligers te vinden zijn of ervaar je als vrijwilliger dat je steeds meer verantwoordelijkheden krijgt." De gemeente ondersteunt daarom waar nodig en mogelijk. Onder meer met cursussen, workshops en een vacaturebank.

Meer informatie

Meer informatie over het Vrijwilligerssteunpunt en vrijwilligerswerk is te vinden op www.maassluis.nl/vrijwilligerssteunpunt en www.prikbordmaassluis.nl.