Wat kunt u doen als u groepsvorming ziet?

Ziet u groepsvorming in de stad, bijvoorbeeld als drie of meer mensen niet 1,5 meter afstand houden. Knoop dan een praatje aan. Misschien horen deze mensen bij elkaar. Voor een huishouden geldt de regel namelijk niet. Ook niet-gezinnen kunnen een huishouden vormen.

Wat u niet moet doen als u groepsvorming ziet, is hier stiekem een foto van maken en deze op social media delen. Zeker als u deze mensen niet eens kent of hebt gesproken. U zou zelf ook niet op zo’n manier te kijk willen worden gezet.

Bel 0900-8844

Als u uw zorgen over groepsvorming wilt delen, bel dan naar 0900-8844. Dit is het landelijke servicenummer van de politie voor niet-spoedeisende vragen of problemen. Belt u in ieder geval niet 112. De politie heeft het al druk genoeg. En bel ook niet naar het gemeentelijke nummer 14 010. Dit telefoonnummer is bedoeld voor informatie en hulpvragen van Maassluizers.

Meldingen worden serieus genomen 

Handhaving & Toezicht en de politie krijgen veel meldingen over groepsvorming. Alle meldingen worden serieus genomen, maar kunnen niet allemaal direct worden gecontroleerd. 

> Lees de veelgestelde vragen en antwoorden

Actuele informatie over het virus vindt u op de websites van:

het RIVM,
GGD Rotterdam-Rijnmond en
de Rijksoverheid.

Ook is er een landelijk informatienummer:
0800-1351 (van 8.00 tot 22.00 uur)


Inwoners die wel wat hulp kunnen gebruiken of iets voor een ander willen doen, kunnen elkaar vinden via de website www.prikbordmaassluis.nl/samenzijnwijmaassluis.