Verhuur van dag- en nachtrecreatie in Rotterdam-Rijnmond weer mogelijk

Met ingang van vrijdag 15 mei 2020 worden de komende weken enkele stappen gezet om de verhuur van recreatieve verblijven in Rotterdam-Rijnmond verder mogelijk te maken. Dit volgt op het volledig vrijgeven van de vaste plaatsen op campings, recreatieparken, jachthavens en stranden in de regio sinds zaterdag 9 mei 2020.

Omdat de druk op de zorg nog altijd afneemt, tijdelijke zorglocaties kunnen worden gesloten en afgebouwd en de besmettingsgraad daalt, is het mogelijk ook de verhuur van verblijven met eigen sanitaire voorzieningen te verruimen. Dit zal in een aantal stappen gebeuren:

  • Vrijdag 15 mei 2020: 25% verhuur voor verblijven met eigen sanitair
  • Vrijdag 22 mei 2020: 50% verhuur voor verblijven met eigen sanitair
  • Vrijdag 29 mei 2020: 75% verhuur voor verblijven met eigen sanitair
  • Woensdag 1 juli 2020: In heel Nederland alle voorzieningen op campings en vakantieparken open en 100 % verhuur

Afhankelijk van aantal besmettingen

In overleg met de burgemeesters van de recreatiegemeenten en de voorzitter van de veiligheidsregio is hiertoe besloten. Hiervoor geldt dat te allen tijde dat de stappen afhankelijk zijn van besluitvorming van het kabinet en wekelijkse monitoring en evaluatie. Op het moment dat het aantal besmettingen met het coronavirus in de regio veel groter wordt, is de kans aanwezig dat versoepelingen worden teruggedraaid of uitgesteld.

Vanzelfsprekend geldt voor alle versoepelingen dat de voorwaarden met betrekking tot horeca, sanitair, persoonlijke hygiƫne en 1,5 meter afstand blijven gelden. De medewerking van alle beheerders en toeristen is keihard nodig om deze versoepelingen met elkaar mogelijk te maken.

Zie ook de veelgestelde vragen en antwoorden over de coronamaatregelen in de regio Rotterdam-Rijnmond.

> Lees de veelgestelde vragen en antwoorden

Actuele informatie over het virus vindt u op de websites van:

het RIVM,
GGD Rotterdam-Rijnmond en
de Rijksoverheid.

Ook is er een landelijk informatienummer:
0800-1351 (van 8.00 tot 22.00 uur)


Inwoners die wel wat hulp kunnen gebruiken of iets voor een ander willen doen, kunnen elkaar vinden via de website www.prikbordmaassluis.nl/samenzijnwijmaassluis.