Veelgestelde vragen en antwoorden over de algemene dienstverlening

Wat zijn de openingstijden van het stadhuis?

Het stadhuis blijft zoveel mogelijk gesloten en is alleen te bezoeken tussen 8.00 en 12.30 uur als u een digitale afspraak heeft gemaakt. Het ophalen van rijbewijzen en reisdocumenten kan zonder afspraak tussen 8.00 en 16.00 uur. 

Wanneer is de gemeente telefonisch bereikbaar?

De gemeente is van maandag tot en met vrijdag telefonisch bereikbaar tussen 8.00 en 16.00 uur via nummer 14 010.

Kan mijn huwelijk doorgaan?

Geplande huwelijken op het stadhuis gaan door. Hierbij mogen maximaal 17 gasten aanwezig zijn en alle aanwezigen moeten voldoende afstand (1,5 meter) van elkaar houden. Zie ook Geplande huwelijken gaan door.

Gaan uitvaarten in Maassluis door?

Ja, uitvaartplechtigheden op de begraafplaatsen en het crematorium in de gemeente Maassluis gaan door. Sinds 1 juli worden maximaal 40 personen per uitvaart toegelaten. Lees meer in het nieuwsbericht.

Zijn de begraafplaatsen nog open voor bezoekers?

De begraafplaatsen in Maassluis zijn geopend voor bezoekers. Hier gelden dezelfde regels als overal in Nederland. Dat betekent dat u minimaal 1,5 meter afstand van andere bezoekers moet houden en dat geen groepsvorming (niet meer dan 3 mensen bij elkaar) ontstaat.

> Lees de veelgestelde vragen en antwoorden

Actuele informatie over het virus vindt u op de websites van:

het RIVM,
GGD Rotterdam-Rijnmond en
de Rijksoverheid.

Ook is er een landelijk informatienummer:
0800-1351 (van 8.00 tot 22.00 uur)


Inwoners die wel wat hulp kunnen gebruiken of iets voor een ander willen doen, kunnen elkaar vinden via de website www.prikbordmaassluis.nl/samenzijnwijmaassluis.