Veelgestelde vragen en antwoorden over afval

Worden de groene en grijze minicontainers nog volgens schema geleegd?

Ja, Stadsbedrijf haalt het huisvuil volgens het normale schema op. Omdat gewerkt wordt met een minimale bezetting, kan het voorkomen dat minicontainers niet op de geplande dag worden geleegd. Laat de minicontainers dan buiten staan, zij worden zo snel mogelijk alsnog geleegd.

Kan ik grofvuil nog naar de milieustraat brengen?

Ja, de milieustraat aan Heldringstraat 6 in Maassluis is sinds 26 mei 2020 open. Als u grofvuil wilt brengen, moet u vooraf een afspraak maken. Lees meer op Milieustraat.

Het is ook beperkt mogelijk om op afspraak grofvuil te laten ophalen. Maak hiervoor een digitale afspraak. Het dringende verzoek is om met terughoudendheid gebruik te maken van deze mogelijkheid. Bied grofvuil alleen aan als het echt nodig is! Bewaar deze spullen anders nog even thuis.

Bruikbare spullen kunt u mogelijk aanbieden bij een kringloopwinkel. Kijk daarvoor op de website van de betreffende kringloopwinkel.

Kan ik een afspraak maken om grofvuil of oude meubels te laten ophalen door het Stadsbedrijf?

Het is beperkt mogelijk om op afspraak grofvuil te laten ophalen. Maak hiervoor een digitale afspraak. Het dringende verzoek is om met terughoudendheid gebruik te maken van deze mogelijkheid. Bied grofvuil alleen aan als het echt nodig is! Bewaar deze spullen anders nog even thuis.

Bruikbare spullen kunt u mogelijk aanbieden bij een kringloopwinkel. Kijk daarvoor op de website van de betreffende kringloopwinkel.

Ik ga verhuizen en moet mijn huis leeg opleveren. Waar kan ik heen met de overtollige spullen?

Voor uw oude meubels en andere huisraad kunt u een container huren bij een particulier afvalinzamelingsbedrijf. Bruikbare spullen kunt u mogelijk aanbieden bij een kringloopwinkel. Kijk daarvoor op de website van de betreffende kringloopwinkel.

De milieustraat aan Heldringstraat 6 in Maassluis is sinds 26 mei 2020 ook weer open. Als u grofvuil wilt brengen, moet u vooraf een afspraak maken. Lees meer op Milieustraat.

Het beperkt mogelijk om op afspraak door Stadsbedrijf grofvuil te laten ophalen. Maak hiervoor een digitale afspraak. Het dringende verzoek is om met terughoudendheid gebruik te maken van deze mogelijkheid. Bied grofvuil alleen aan bij Stadsbedrijf als het echt nodig is!

Ik ben mijn huis aan het verbouwen. Waar laat ik het bouwafval/bouwpuin?

De milieustraat aan Heldringstraat 6 in Maassluis is sinds 26 mei 2020 weer open. Als u grofvuil wilt brengen, moet u vooraf een afspraak maken. Lees meer op Milieustraat.

Voor een verbouwing kunt u ook een container huren bij een particulier afvalinzamelingsbedrijf.
Heeft u minder dan 1 m3 bouwpuin dan kunt u ook een BigBag bij een bouwmarkt aanschaffen. De maximaal 1 m3 bouwpuin kunt u dan op afroep laten ophalen door een particulier afvalinzamelingsbedrijf.

Ik ben mijn tuin aan het opruimen. Waar laat ik het tuinafval?

Snoei- en groenafval kunt u in uw groene minicontainer kwijt. Voor het overige tuinafval is het beperkt mogelijk dit op afspraak te laten ophalen door Stadsbedrijf. Maak hiervoor een digitale afspraak. Het dringende verzoek is om met terughoudendheid gebruik te maken van deze mogelijkheid.

De milieustraat aan Heldringstraat 6 in Maassluis is sinds 26 mei 2020 ook weer open. Als u grofvuil wilt brengen, moet u vooraf een afspraak maken. Lees meer op Milieustraat

Worden de glascontainers en de containers voor papier en plastic bij winkelcentra nog geleegd?

Ja, de containers in de milieuparken worden regelmatig geleegd.

Wordt het oud papier aan huis opgehaald?

De maandelijkse inzameling van oud papier en karton door verenigingen in Maassluisis is sinds juni 2020 weer gestart. U kunt papier en karton eventueel ook zelf wegbrengen naar een papiercontainer bij de inzamelende verenigingen of naar een papiercontainer langs de openbare weg. Deze zijn onder meer te vinden in de milieuparken bij de winkelcentra.

Worden de textielcontainers geleegd?

Ja, de containers voor textiel worden nog steeds geleegd.

Worden de prullenbakken op straat geleegd?

Ja, Stadsbedrijf leegt de prullenbakken op straat regelmatig.


Houd afstand!

Stadsbedrijf probeert ondanks de coronamaatregelen Maassluis zo goed mogelijk schoon te houden. Daarbij doen wij op de inwoners van Maassluis ook een dringend beroep om afstand (minimaal 1,5 meter) te houden van de medewerkers van Stadsbedrijf. Dit voor de gezondheid van onze medewerkers maar ook voor uzelf en andere Maassluizers. Samen houden we de stad gezond, schoon, heel en veilig.

> Lees de veelgestelde vragen en antwoorden

Actuele informatie over het virus vindt u op de websites van:

het RIVM,
GGD Rotterdam-Rijnmond en
de Rijksoverheid.

Ook is er een landelijk informatienummer:
0800-1351 (van 8.00 tot 22.00 uur)


Inwoners die wel wat hulp kunnen gebruiken of iets voor een ander willen doen, kunnen elkaar vinden via de website www.prikbordmaassluis.nl/samenzijnwijmaassluis.