Veelgestelde vragen en antwoorden over afval

Worden de groene en grijze minicontainers nog volgens schema geleegd?

Ja, Stadsbedrijf haalt het huisvuil volgens het normale schema op. Omdat noodgedwongen gewerkt wordt met een minimale bezetting, kan het voorkomen dat minicontainers niet op de geplande dag worden geleegd. Laat de minicontainers dan buiten staan, zij worden zo snel mogelijk alsnog geleegd.

Kan ik grofvuil nog naar de milieustraat brengen?

Nee, de milieustraat aan de Heldringstraat 6 in Maassluis is voorlopig gesloten. Het is wel beperkt mogelijk om op afspraak grofvuil te laten ophalen. Maak hiervoor een digitale afspraak. Het dringende verzoek is om met terughoudendheid gebruik te maken van deze mogelijkheid. Bied grofvuil alleen aan als het echt nodig is! Bewaar deze spullen anders nog even thuis.

Bruikbare spullen kunt u mogelijk aanbieden bij een kringloopwinkel. Kijk daarvoor op de website van de betreffende kringloopwinkel.

Kan ik een afspraak maken om grofvuil of oude meubels te laten ophalen door het Stadsbedrijf?

Het is beperkt mogelijk om op afspraak grofvuil te laten ophalen. Maak hiervoor een digitale afspraak. Het dringende verzoek is om met terughoudendheid gebruik te maken van deze mogelijkheid. Bied grofvuil alleen aan als het echt nodig is! Bewaar deze spullen anders nog even thuis.

Bruikbare spullen kunt u mogelijk aanbieden bij een kringloopwinkel. Kijk daarvoor op de website van de betreffende kringloopwinkel.

Ik ga verhuizen en moet mijn huis leeg opleveren. Waar kan ik heen met de overtollige spullen?

Voor uw oude meubels en andere huisraad kunt u een container huren bij een particulier afvalinzamelingsbedrijf. Bruikbare spullen kunt u mogelijk aanbieden bij een kringloopwinkel. Kijk daarvoor op de website van de betreffende kringloopwinkel.

Het beperkt mogelijk om op afspraak door Stadsbedrijf grofvuil te laten ophalen. Maak hiervoor een digitale afspraak. Het dringende verzoek is om met terughoudendheid gebruik te maken van deze mogelijkheid. Bied grofvuil alleen aan bij Stadsbedrijf als het echt nodig is!

Ik ben mijn huis aan het verbouwen. Waar laat ik het bouwafval?

Voor een verbouwing die niet kan wachten, kunt u een container inhuren bij een particulier afvalinzamelingsbedrijf.

Ik ben mijn tuin aan het opruimen. Waar laat ik het tuinafval?

Snoei- en groenafval kunt u in uw groene minicontainer kwijt. Voor het overige tuinafval is het beperkt mogelijk dit op afspraak te laten ophalen door Stadsbedrijf. Maak hiervoor een digitale afspraak. Het dringende verzoek is om met terughoudendheid gebruik te maken van deze mogelijkheid. Bied grof tuinafval alleen aan bij Stadsbedrijf als het echt nodig is!

Worden de glascontainers en de containers voor papier en plastic bij winkelcentra nog geleegd?

Ja, de containers in de milieuparken worden regelmatig geleegd.

Wordt het oud papier nog aan huis opgehaald?

De maandelijkse inzameling van oud papier en karton door verenigingen in Maassluis wordt tijdelijk gestopt als gevolg van de maatregelen tegen het coronavirus en om de risico’s voor de gezondheid van de vrijwilligers en medewerkers te beperken. De gemeente vraagt om oud papier en karton in Maassluis niet aan de weg te plaatsen totdat hierover nieuwe mededelingen worden gedaan. Tot die tijd wordt u gevraagd het oud papier zoveel mogelijk thuis bewaren. U kunt het eventueel ook wegbrengen naar een papiercontainer bij de inzamelende verenigingen of naar een papiercontainer langs de openbare weg. Deze zijn onder meer te vinden in de milieuparken bij de winkelcentra.

Worden de textielcontainers geleegd?

Ja, de containers voor textiel worden nog steeds geleegd. Stadsbedrijf vraag wel om textielafval voorlopig zoveel mogelijk nog thuis te bewaren. Zo helpt het aantal keren te beperken dat de container geleegd moet worden door Stadsbedrijf.

Worden de prullenbakken op straat geleegd?

Ja, Stadsbedrijf leegt de prullenbakken op straat regelmatig.


Houd afstand!

Stadsbedrijf probeert ondanks de maatregelen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, Maassluis zo goed mogelijk schoon te houden. Daarbij doen wij op de inwoners van Maassluis ook een dringend beroep om afstand (minimaal 1,5 meter) te houden van de medewerkers van Stadsbedrijf. Dit voor de gezondheid van onze medewerkers maar ook voor uzelf en andere Maassluizers. Samen houden we de stad gezond, schoon, heel en veilig.

> Lees de veelgestelde vragen en antwoorden

Actuele informatie over het virus vindt u op de websites van:

het RIVM,
GGD Rotterdam-Rijnmond en
de Rijksoverheid.

Ook is er een landelijk informatienummer:
0800-1351 (van 8.00 tot 22.00 uur)