Uitstel van betaling gemeentelijke belastingen en huren

Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten om alle inwoners, bedrijven en verenigingen die daar behoefte aan hebben, uitstel te verlenen van betaling van gemeentelijke belastingen en huren tot 1 oktober 2020.

Het gaat hierbij om het huren en pachten van gemeentelijke panden, sportcomplexen en ander onroerend goed, niet om de huurwoningen van Maasdelta.

Uitstelregeling

Iedereen kan gebruikmaken van deze regeling om uitstel aan te vragen. Rond 1 oktober 2020 bekijkt het college of op grond van sociale en economische omstandigheden de uitstelregeling wordt verlengd. Wie uitstel van betaling wil aanvragen, kan het digitale formulier invullen bij het product Belastingen, betalingsregeling.

Elkaar helpen waar het kan

Volgens wethouder Sjef Evers (Economie, Financiƫn en Sport) doet de gemeente er alles aan om inwoners, bedrijven en verenigingen zo goed mogelijk bij te staan in deze zware tijden. "Het is hartverwarmend om te zien dat Maassluis solidariteit toont. Ondernemers en inwoners helpen elkaar waar het kan. Ik zie prachtige initiatieven in de stad", zegt Evers. "Zo laten wij zien dat wij samen Maassluis zijn."

> Lees de veelgestelde vragen en antwoorden

Actuele informatie over het virus vindt u op de websites van:

het RIVM,
GGD Rotterdam-Rijnmond en
de Rijksoverheid.

Ook is er een landelijk informatienummer:
0800-1351 (van 8.00 tot 22.00 uur)


Inwoners die wel wat hulp kunnen gebruiken of iets voor een ander willen doen, kunnen elkaar vinden via de website www.prikbordmaassluis.nl/samenzijnwijmaassluis.