Oud papier wordt tijdelijk niet aan huis ingezameld

De maandelijkse inzameling van oud papier en karton door verenigingen in Maassluis wordt tijdelijk gestopt.

Muziekvereniging Kunst Na Arbeid haalt dus op dinsdag 31 maart 2020 geen oud papier op in de Vertowijk, de Componistenbuurt en bij de flats aan de Merellaan. Wilt u in deze wijken/buurten geen oud papier aan de weg zetten! Of de huis-aan-huis-inzameling van oud papier in april doorgaat, wordt later bekendgemaakt.

Gezondheid

Als gevolg van de maatregelen tegen het coronavirus en om de risico’s voor de gezondheid van de vrijwilligers en medewerkers te beperken, wordt de huis-aan-huis inzameling van oud papier en karton in Maassluis tijdelijk gestopt. Gezondheid heeft voor de gemeente de hoogste prioriteit.

Niet aan de weg plaatsen

De gemeente vraagt om oud papier en karton in Maassluis niet aan de weg te plaatsen totdat  hierover nieuwe mededelingen worden gedaan. Tot die tijd wordt u gevraagd het oud papier zoveel mogelijk thuis bewaren. U kunt het eventueel ook wegbrengen naar een papiercontainer bij de inzamelende verenigingen of naar een papiercontainer langs de openbare weg. Deze zijn onder meer te vinden in de milieuparken bij de winkelcentra. Alvast bedankt voor uw medewerking.

OPA bij de Ark voor Iona

Oud Papier Actie (OPA bij De Ark voor IONA) is, naast de maandelijkse inzameling) ook tijdelijk gestopt met de containerinzamelingen (ophalen en brengen) bij De Ark aan de Rembrandtlaan.

De Schans

De Schans is gestopt met het inzamelen van oud papier bij de terrasflats aan de Nobeldreef en in het dienstencentrum De Vliet. Vrijwilligers van de Schans kwamen hier twee keer per week langs om het oud papier weg te halen op de centrale plek. Het verzoek aan de bewoners is om hier geen oud papier en karton meer neer te zetten.

> Lees de veelgestelde vragen en antwoorden

Actuele informatie over het virus vindt u op de websites van:

het RIVM,
GGD Rotterdam-Rijnmond en
de Rijksoverheid.

Ook is er een landelijk informatienummer:
0800-1351 (van 8.00 tot 22.00 uur)