Noodverordening COVID-19 Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond

Met 'Noodverordening COVID-19 Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond 30 maart 2020' zijn de maatregelen van het Rijk van 23 maart 2020 ook van kracht in Maassluis en de hele regio Rotterdam-Rijnmond. Met deze noodverordening is het niet meer toegestaan om in groepen op straat of in de parken te zijn.

Afstand houden (1,5 meter) blijft onverminderd belangrijk. Zo moeten wij met z'n allen verspreiding van het coronavirus voorkomen.

Noodverordening

De aangescherpte noodverordening is maandag 30 maart 2020 getekend. Hierin staan de maatregelen die het kabinet maandagavond 23 maart 2020 heeft gepresenteerd. Burgemeesters hebben verregaande bevoegdheden gekregen. Zo kunnen ze gebieden gaan aanwijzen waar het verboden is om te komen. Bijvoorbeeld parken, stranden of wijken. Op de website van Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond kunt u de noodverordening (pdf) downloaden.

Aangescherpte maatregelen

In de noodverordening van 30 maart 2020 zijn eerdere maatregelen aangescherpt en nieuwe ingevoerd:

  • Mensen moeten zoveel mogelijk thuis blijven.
  • Evenementen met een vergunnings- en meldplicht zijn verboden tot 1 juni 2020.
  • Alle overige bijeenkomsten zijn verboden tot 1 juni 2020. Ook als het gaat om samenkomsten van minder dan 100 mensen. Er is een uitzondering gemaakt voor onder andere gemeenteraden. Voor begrafenissen en bruiloften geldt dat er maximaal 30 personen mogen zijn, mits zij 1,5 meter afstand tot elkaar kunnen houden.
  • Alle overige adviezen en voorschriften blijven tot 28 april 2020 van kracht, ook de sluiting van scholen.

In de op 30 maart 2020 getekende noodverordening zijn ook maatregelen voor campings toegevoegd.

Aanwijzigingsbesluiten

Het aanwijzingsbesluit van 17 maart 2020 (pdf) waarin de bevoegdheden van bijzondere opsporingsambtenaren (BOA's) staan, is ook in de huidige noodverordening nog van kracht. Op 8 april 2020 zijn in een extra aanwijzingsbesluit (pdf) en de bijlage bij het aanwijzingsbesluit (pdf) de gebieden aangewezen die onder de noodverordening vallen. In Maassluis zijn dat natuurspeelplaats Avonturis, de skatebaan aan de Maasdijk, het Cruyff Court aan de Mozartlaan, de atletiekbaan aan de Dr. Albert Schweitzerdreef 477, de voetbalkooi in het Vrijheidspark aan de Dr. Jan Schoutenlaan en tussen zonsondergang en zonsopgang het Vrijheidspark tussen de Dr. Jan Schoutenlaan en de Burgemeester Schwartzlaan.

> Lees de veelgestelde vragen en antwoorden

Actuele informatie over het virus vindt u op de websites van:

het RIVM,
GGD Rotterdam-Rijnmond en
de Rijksoverheid.

Ook is er een landelijk informatienummer:
0800-1351 (van 8.00 tot 22.00 uur)