Nooduitkering voor zelfstandig ondernemers met financiële problemen

Zelfstandig ondernemers uit Maassluis die door het coronavirus in de acute financiële problemen zitten, kunnen via de website van Stroomopwaarts een digitale aanvraag Tozo indienen. Ook ondernemers die in de afgelopen weken een aanvraag bij het RBZ hebben ingediend, worden verzocht opnieuw een aanvraag in te dienen.

Ondernemers die hulp nodig hebben bij het indienen van de aanvraag Tozo, kunnen ondersteuning krijgen. Hiervoor kunnen zij telefonisch contact opnemen met Stroomopwaarts via 010-2465555.

Tozo-regeling

Deze landelijke noodregeling heet de Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers (Tozo). De noodregeling vervangt tijdelijk de Bbz-uitkering.

De Tozo-regeling bestaat uit twee delen:

  • Een tijdelijke inkomensondersteuning voor maximaal 3 maanden die het inkomen van ondernemers aanvult tot de voor hen geldende bijstandsnorm.
  • Een lening voor bedrijfskapitaal voor ondernemers met acute liquiditeitsproblemen die het gevolg zijn van de coronacrisis.

Versoepelde voorwaarden

Voor de Tozo-regeling gelden versoepelde voorwaarden. Zo wordt er vooraf geen onderzoek gedaan naar de levensvatbaarheid van het bedrijf. Daarnaast hebben het vermogen, bijvoorbeeld een spaarrekening en een eigen huis en het inkomen van uw eventuele partner geen invloed op de tegemoetkoming. Achteraf worden aanvragen gecontroleerd.

Meer informatie

Kijk op www.stroomopwaarts.nl/tozo voor meer informatie, veelgestelde vragen en antwoorden en het digitale aanvraagformulier.

Infographic Tozo-aanvraag

> Lees de veelgestelde vragen en antwoorden

Actuele informatie over het virus vindt u op de websites van:

het RIVM,
GGD Rotterdam-Rijnmond en
de Rijksoverheid.

Ook is er een landelijk informatienummer:
0800-1351 (van 8.00 tot 22.00 uur)


Inwoners die wel wat hulp kunnen gebruiken of iets voor een ander willen doen, kunnen elkaar vinden via de website www.prikbordmaassluis.nl/samenzijnwijmaassluis.