Milieustraat is op afspraak open

Inwoners en ondernemers kunnen vanaf 26 mei 2020 weer grofvuil brengen naar de Heldringstraat 6 in Maassluis. Dit kan van dinsdag tot en met vrijdag van 8.30 tot 12.00 uur en 13.00 tot 16.00 uur en op zaterdag van 10.00 tot 15.00 uur.

Alleen op afspraak

Maak vooraf digitaal een afspraak via www.maassluis.nl/milieustraat als u grofvuil naar milieustraat wil brengen. Alleen zo kunnen wij de toestroom beperken en in de milieustraat de voorgeschreven 1,5 meter afstand houden mogelijk maken.

Verkeersmaatregelen

Om overlast door de extra verkeerdrukte in de omgeving van de Heldringstraat te beperken is het voor inwoners en ondernemers alleen mogelijk vanaf de Elektraweg naar de milieustraat te rijden. Hiervoor worden omleidingsroutes aangegeven.

Wachtruimte

Voor de wachtende bezoekers van de milieustraat wordt een opstelplaats gemaakt zodat doorgaand verkeer de Heldringstraat kan blijven gebruiken. Bij deze ‘wachtruimte’ worden de bezoekers met matrixborden geïnformeerd over de tijdelijke coronawerkwijze bij de milieustraat.

Alleen Maassluizers

Inwoners van Maassluis moeten bij de milieustraat een geldig identiteitsbewijs én een recent poststuk op een adres in Maassluis kunnen tonen.
Medewerkers van bedrijven hebben alleen toegang op vertoon van een recente inschrijving van de Kamer van Koophandel met daarop een bedrijfsadres binnen de gemeente Maassluis.

Stadsbedrijf en de gemeente Maassluis rekenen erop dat iedereen de maatregelen respecteert zodat de heropening van de milieustraat zo soepel mogelijk kan verlopen. Samen zijn wij Maassluis!

Voor informatie en het maken van een afspraak:

> Lees de veelgestelde vragen en antwoorden

Actuele informatie over het virus vindt u op de websites van:

het RIVM,
GGD Rotterdam-Rijnmond en
de Rijksoverheid.

Ook is er een landelijk informatienummer:
0800-1351 (van 8.00 tot 22.00 uur)


Inwoners die wel wat hulp kunnen gebruiken of iets voor een ander willen doen, kunnen elkaar vinden via de website www.prikbordmaassluis.nl/samenzijnwijmaassluis.