Maassluis versoepelt het innen van gemeentelijke belastingen

Voor veel bedrijven en inwoners van Maassluis hebben de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus ingrijpende financiƫle gevolgen. De gemeente heeft daarom besloten het innen van de gemeentelijke belastingen te versoepelen.

Kunt u door de gevolgen van het coronavirus, de gemeentelijke belastingen niet (geheel) betalen, dat biedt de gemeente de volgende mogelijkheden.

  • Bedrijven en inwoners kunnen de betaling van de belasting spreiden door de gemeente te machtigen om de belasting in maximaal 10 maandelijkse termijnen te incasseren. Het betalen van de termijnen start vanaf het moment van de aanvraag.
  • Bedrijven en inwoners die de gemeentelijke belastingen niet kunnen betalen, kunnen een betalingsregeling treffen of uitstel van betaling aanvragen. Uitstel van betaling wordt verstrekt tot 1 oktober 2020. Wie uitstel van betaling wil, kan het digitale formulier invullen bij het product Belastingen, betalingsregeling.. Rond 1 oktober 2020 bekijkt het college van B en W of de uitstelregeling wordt verlengd.
  • Inwoners kunnen ook kwijtschelding van de afvalstoffenheffing aanvragen. Deze kwijtschelding wordt alleen toegekend als blijkt dat u, na toetsing door het Inlichtingenbureau, onvoldoende betalingscapaciteit of vermogen heeft om de afvalstoffenheffing te kunnen betalen. U kunt het formulier om kwijtschelding van de afvalstoffenheffing aan te vragen downloaden via www.maassluis.nl/woz. U kunt dit formulier ook aanvragen via e-mail: belastingen@maassluis.nl of telefonisch: 010-5931918 (dit telefoonnummer is momenteel beperkt bereikbaar). 

Als u een verzoek tot uitstel van betaling of kwijtschelding indient, kan de gemeente u per telefoon of e-mail om meer informatie vragen.

Formulieren en meer informatie

Kijk voor de formulieren voor automatische incasso, een betalingsregeling, uitstel van betaling en kwijtschelding afvalstoffenheffing en voor meer informatie over lokale belastingzaken op www.maassluis.nl/woz.

> Lees de veelgestelde vragen en antwoorden

Actuele informatie over het virus vindt u op de websites van:

het RIVM,
GGD Rotterdam-Rijnmond en
de Rijksoverheid.

Ook is er een landelijk informatienummer:
0800-1351 (van 8.00 tot 22.00 uur)


Inwoners die wel wat hulp kunnen gebruiken of iets voor een ander willen doen, kunnen elkaar vinden via de website www.prikbordmaassluis.nl/samenzijnwijmaassluis.