Landelijke maatregelen tegen verspreiding coronavirus

In Nederland gelden vanaf zondag 15 maart 2020 nieuwe maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus. Alle maatregelen zijn terug te lezen op www.rijksoverheid.nl/coronavirus.

Het uitgangspunt voor de gemeente Maassluis is dat wij de maatregelen van de Rijksoverheid volgen. GGD Rotterdam-Rijnmond informeert de gemeente daarnaast voortdurend over de laatste stand van zaken en alle ontwikkelingen rondom het coronavirus. Kijk voor actuele informatie op www.ggdrotterdamrijnmond.nl. Heeft u vragen over het coronavirus? Dan kunt u terecht bij het landelijk publieksinformatienummer 0800-1351 (tussen 8.00 en 22.00 uur).

Scholen en opvangcentra dicht

Alle scholen en opvangcentra zijn dicht. Scholen en opvangcentra blijven wél open voor kinderen van ouders met zogenoemde cruciale beroepen. Dit zijn ouders die bijvoorbeeld werken in de zorg, bij de politie, de brandweer of in het openbaar vervoer. Deze kinderen kunnen zonder extra kosten naar de school of opvangplek waar ze normaal gesproken heengaan. Hierdoor kunnen die ouders blijven werken.

Ook gesloten

Ook restaurants, cafés en clubs zijn gesloten. Net als musea, opera- en theaterhuizen, concertzalen, bioscopen, toeristische diensten, sportscholen, zwembaden, fitnesscentra, seksinrichtingen, massagesalons en sauna’s.

Bezorgen en afhalen

Bezorgen en afhalen blijft mogelijk. Maar vermijd drukte, zorg dat u niet met andere mensen dicht op elkaar staat en neem uw consumptie mee naar huis (ter plaatse opeten is niet toegestaan). Ook coffeeshops blijven open voor bestellingen die afgehaald worden. 

Deze maatregelen gelden in ieder geval tot en met 6 april.

Eerdere maatregelen

De maatregelen die het kabinet eerder afkondigde blijven ook tot 6 april gelden. Dat betekent dat we in Nederland tot die tijd thuisblijven bij milde verkoudheidsklachten, zoals neusverkoudheid, hoest, koorts en keelpijn, geen handen schudden, thuiswerken als dat kan en bijeenkomsten met meer dan 100 personen afgelasten.

Algemene hygiënemaatregelen

Daarnaast blijven de algemene hygiënemaatregelen onveranderd belangrijk. Dit zijn: goed je handen wassen, hoesten en niezen in de binnenkant van je elleboog en papieren zakdoekjes gebruiken.

Houd u aan de algemene hygiënemaatregelen (Afbeelding Rijksoverheid).

> Lees de veelgestelde vragen en antwoorden

Actuele informatie over het virus vindt u op de websites van:

het RIVM,
GGD Rotterdam-Rijnmond en
de Rijksoverheid.

Ook is er een landelijk informatienummer:
0800-1351 (van 8.00 tot 22.00 uur)