Burgemeester onder de indruk van de Maassluizers

Burgemeester Edo Haan is zeer onder indruk van de Maassluizers. "Het is hartverwarmend om te zien hoe de Maassluizers elkaar helpen", zegt de burgemeester.

Hij maakte vrijdagochtend weer een rondje door de stad om ondernemers een hart onder de riem te steken. "Ik heb grote bewondering voor de creativiteit van onze ondernemers. In moeilijke tijden als deze zoeken mensen elkaar op, zoals het hoort", ziet de burgemeester.

Anderen helpen

De initiatieven zijn groot in aantal en divers. Overal in de stad ontstaan hulpkringen van mensen die bereid zijn om anderen te helpen; bijvoorbeeld bij de Immanuëlkerk. Maar ook op de Facebook-pagina Corona Durf te vragen en helpen Maassluis is de solidariteit en de bereidheid om elkaar te helpen groot. "Nu kun je zien waarin een kleine stad groot kan zijn."

Waardering

De burgemeester begon zijn tour door de stad bij verzorgingshuis Driemaashave waar hij zijn enorme waardering uitsprak voor het personeel en de bewoners. Daarna kreeg hij bij basisschool De Westhoek een lesje digitaal onderwijs en constateerde hij tevreden dat de opvang op de school uitstekend is geregeld en maar weinig wordt gebruikt. "Het is fijn te zien dat heel veel ouders er toch in slagen om de opvang voor de kinderen zelf te regelen."

> Lees de veelgestelde vragen en antwoorden

Actuele informatie over het virus vindt u op de websites van:

het RIVM,
GGD Rotterdam-Rijnmond en
de Rijksoverheid.

Ook is er een landelijk informatienummer:
0800-1351 (van 8.00 tot 22.00 uur)