Bied alleen grofvuil aan als dat echt nodig is

Stadsbedrijf doet een dringend beroep op inwoners van Maassluis om alleen grofvuil aan te bieden als dat echt nodig is.

Het is in beperkte mate mogelijk om grofvuil aan huis te laten ophalen.

Teveel aanvragen

De medewerkers van Stadsbedrijf merkten maandag dat veel Maassluizers op dit moment hun huis aan het opruimen zijn. Via de gemeentewebsite werden veel meer aanvragen gedaan om grofvuil op te halen dan op dit moment met de huidige personele bezetting mogelijk is. Veel van deze afspraken zijn dan ook uitgesteld naar een latere datum, met daarbij het verzoek om alleen een nieuwe digitale afspraak te maken als dit om dringende redenen nodig is.

Onhygiƫnisch

Ook wordt inwoners gevraagd niet toch grofvuil aan de straat te zetten, als de gewenste afspraak niet door kan gaan. Dit zorgt voor een onveilige en onhygiƫnische situatie in de Maassluise wijken. Verder merken medewerkers van Stadsbedrijf dat inwoners grofvuil in kleine stukken bij het reguliere huisvuil aanbieden. Ook hier is de nadrukkelijke vraag om dit niet te doen. De messen van de vuilniswagens zijn niet geschikt voor dit soort afval. Waardoor de kans op uitval van vuilniswagens toeneemt.

Schoon en veilig

Stadsbedrijf zet alles op alles om Maassluis, ook in deze bijzondere situatie, schoon en veilig te houden. Daarbij hebben het ophalen van huishoudelijk afval, het oplossen van problemen met het riool en het werk op de begraafplaatsen prioriteit.
U kunt daarbij helpen door grofvuil beperkt, en niet bij het normale huisvuil, aan te bieden.

Wij rekenen op uw medewerking. Samen zijn wij immers Maassluis!

Zie ook

> Lees de veelgestelde vragen en antwoorden

Actuele informatie over het virus vindt u op de websites van:

het RIVM,
GGD Rotterdam-Rijnmond en
de Rijksoverheid.

Ook is er een landelijk informatienummer:
0800-1351 (van 8.00 tot 22.00 uur)


Inwoners die wel wat hulp kunnen gebruiken of iets voor een ander willen doen, kunnen elkaar vinden via de website www.prikbordmaassluis.nl/samenzijnwijmaassluis.