Afspraak bij de gemeente? Draag een mondkapje!

Heeft u een afspraak bij de gemeente? Bijvoorbeeld om in het stadhuis een paspoort of rijbewijs af te halen? Draag dan een mondkapje. Dit geldt voor alle gemeentelijke publieke binnenruimten, zoals bij wijkteam VraagRaak, begraafplaatsen en sporthallen. Draag bij de milieustraat óók buiten een mondkapje.

Zo verkleinen wij samen de kans dat het coronavirus zich verder verspreidt.

Stadsbedrijf

Voor medewerkers van Stadsbedrijf is het niet altijd mogelijk om 1,5 meter afstand te bewaren. Zij pakken bijvoorbeeld soms spullen aan van bezoekers. Heeft u een afspraak om afval naar de milieustraat te brengen? Zorg er dan voor dat u óók buiten een mondkapje draagt. Medewerkers van de gemeente Maassluis doen dat ook. Zo creëren we gezamenlijk een zo veilig mogelijke omgeving voor bezoekers en medewerkers.

Andere publieke ruimten

Ook op begraafplaatsen zijn meerdere publieke binnenruimten, zoals de wandelgangen, de aula en toiletten. Denk ook daar aan het dragen van een mondkapje. Hetzelfde geldt voor de publieke ruimten bij VraagRaak en de sporthallen. Tijdens het sporten zelf kan het mondkapje af.

Noodverordening

De gemeente Maassluis geeft met haar mondkapjesbeleid gehoor aan het dringende advies van de Rijksoverheid, aan iedereen vanaf 13 jaar, om in voor publiek toegankelijke binnenruimten een mondkapje te dragen. Het gemeentelijke beleid volgt de regels zoals deze zijn opgenomen in de noodverordening van Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond. Alle informatie hierover is te vinden op www.rijnmondveilig.nl.

> Lees de veelgestelde vragen en antwoorden

Actuele informatie over het virus vindt u op de websites van:

het RIVM,
GGD Rotterdam-Rijnmond en
de Rijksoverheid.

Ook is er een landelijk informatienummer:
0800-1351 (van 8.00 tot 22.00 uur)


Inwoners die wel wat hulp kunnen gebruiken of iets voor een ander willen doen, kunnen elkaar vinden via de website www.prikbordmaassluis.nl/samenzijnwijmaassluis.