Aangescherpte maatregelen gemeente Maassluis

In navolging van de aangescherpte maatregelen van het kabinet zondag 15 maart 2020 heeft ook de gemeente Maassluis aanvullende maatregelen genomen tegen de verspreiding van het coronavirus. Het stadhuis gaat zoveel mogelijk dicht.

Zoals al eerder gemeld werken alle ambtenaren van de gemeente Maassluis thuis; thuiswerken is de norm. De receptie en de balie van het stadhuis zijn alleen beschikbaar voor spoedafspraken (maak uw afspraak via telefoonnummer 14 010, tussen 8.00 en 16.00 uur). Alle vergaderingen en bijeenkomsten zijn afgelast. Daar waar het kan, wordt er digitaal overlegd. Alleen huwelijken op het stadhuis gaan nog door.

Uitbraak van virus vertragen

Volgens burgemeester Edo Haan passen de maatregelen in de afspraken die in regionaal verband zijn gemaakt over de aanpak van het coronavirus. "Het is belangrijk om sociale contacten zoveel mogelijk te beperken. Dat helpt bij de aanpak om de uitbraak van het coronavirus tegen te gaan." Burgemeester Haan benadrukt dat alles erop gericht is om de uitbraak van het virus te vertragen. "Alleen op die manier kunnen wij voorkomen dat ons zorgsysteem overbelast raakt."

Samen

"We hebben elkaar allemaal nodig om de uitbraak van het virus te verslaan. Daarvoor zijn drastische maatregelen noodzakelijk. Ik ben ervan overtuigd dat wij dit samen kunnen keren", aldus de burgemeester.

Meer informatie over de maatregelen is elders op deze website te vinden en op: 
de website van de Rijksoverheid
de website van GGD Rotterdam-Rijnmond

> Lees de veelgestelde vragen en antwoorden

Actuele informatie over het virus vindt u op de websites van:

het RIVM,
GGD Rotterdam-Rijnmond en
de Rijksoverheid.

Ook is er een landelijk informatienummer:
0800-1351 (van 8.00 tot 22.00 uur)