40 mensen bij uitvaartplechtigheid

Door de versoepelingen van de coronamaatregelen mogen sinds 1 juli 2020 40 mensen aanwezig zijn bij een uitvaartplechtigheid op de begraafplaats aan de Hooge Zeedijk 100 in Maassluis.

De Rijksoverheid maakte eerder bekend dat, op advies van de RIVM, bij een uitvaart groepen van 100 personen welkom zijn, als deze mensen in de ruimte 1,5 meter afstand van elkaar kunnen houden. De aula in Maassluis is niet groot genoeg om met 100 mensen 1,5 meter afstand te houden, met 40 mensen lukt dat wel. Daarom is besloten om dat aantal als maximum aan te houden.

Familiekamer

Voor de familiekamer van de begraafplaats in Maassluis is een maximum afgesproken van 8 zittende personen (4 x 2 personen). Daarnaast moet iedereen bij binnenkomst van de begraafplaats gebruikmaken van de desinfectiezuil. En na elke dienst worden de ruimtes gedesinfecteerd.

Alternatieven

Begraafplaats Maassluis biedt ook alternatieven voor een uitvaartplechtigheid. De locatie aan de Hooge Zeedijk leent zich goed voor een autoleance (condoleren vanuit de auto) of een doorloop-condoleance. Er kunnen ook opnamen van de uitvaart worden gemaakt. Deze worden na afloop van de auladienst op een usb-stick meegegeven.  Daarnaast heeft de aula een vaste livestream mogelijkheid met een maximum van 100 streams, zodat genodigden de dienst vanuit huis kunnen meemaken. Voor meer informatie over deze mogelijkheden kunt u terecht bij de uitvaartverzorger.

> Lees de veelgestelde vragen en antwoorden

Actuele informatie over het virus vindt u op de websites van:

het RIVM,
GGD Rotterdam-Rijnmond en
de Rijksoverheid.

Ook is er een landelijk informatienummer:
0800-1351 (van 8.00 tot 22.00 uur)


Inwoners die wel wat hulp kunnen gebruiken of iets voor een ander willen doen, kunnen elkaar vinden via de website www.prikbordmaassluis.nl/samenzijnwijmaassluis.