24-uurs noodopvang voor kinderen tot 12 jaar

Gemeenten hebben van de Rijksoverheid het verzoek gekregen om 24-uurs opvang te regelen voor kinderen van ouders in cruciale beroepen. Maassluis co√∂rdineert daarom een 24-uurs noodopvang voor kinderen tot 12 jaar.

Deze voorziening kan worden gebruikt door ouders die in Maassluis wonen, werken in een cruciaal beroep en behoefte hebben aan opvang in de avond, nacht en in het weekeinde. Doordeweeks overdag kunnen kinderen gewoon terecht bij de eigen school of kinderopvang.

Kom ik in aanmerking?

De noodopvang is bedoeld voor ouders in cruciale beroepen die zelf niet in staat zijn om opvang te regelen. De lijst van cruciale beroepen staat op de website van de Rijksoverheid. Wilt u meer informatie? Of wilt u weten of uw kind in aanmerking komt voor deze regeling? Neem dan contact op met de medewerkers van wijkteam VraagRaak. Zij kunnen u meer vertellen en aan de hand van een aantal vragen bepalen of u gebruik kunt maken van de noodopvang. Stuur een e-mail naar vraagraak@maassluis.nl of bel 010-5931500. Dit nummer is elke werkdag bereikbaar tussen 9.00 en 16.00 uur.

> Lees de veelgestelde vragen en antwoorden

Actuele informatie over het virus vindt u op de websites van:

het RIVM,
GGD Rotterdam-Rijnmond en
de Rijksoverheid.

Ook is er een landelijk informatienummer:
0800-1351 (van 8.00 tot 22.00 uur)


Inwoners die wel wat hulp kunnen gebruiken of iets voor een ander willen doen, kunnen elkaar vinden via de website www.prikbordmaassluis.nl/samenzijnwijmaassluis.