Vrijdag 22 september overhandigde wethouder Sjoerd Kuiper van gemeente Maassluis een bos bloemen aan één van de kopers van een appartement in het gebouw Ceres op Het Balkon van Maassluis. In opdracht van Ontwikkelingscombinatie (OC) ‘Het Balkon van Maassluis’ heeft aannemer Waal de 57 betaalbare appartementen hier gerealiseerd. Eind van deze maand zijn alle appartementen opgeleverd. Ontwikkelaar OC Het Balkon en de gemeente Maassluis maken hiermee gezamenlijk ambities waar: snel, mooie, duurzame en betaalbare woningen op de markt brengen. Alle reden voor een bloemetje.

Deze nieuwe woningen zijn een welkome aanvulling op de lokale woningmarkt. De prijs lag op maximaal € 230.000 euro, waardoor de woningen kansen bieden voor kopers in het betaalbare segment. Het Balkon van Maassluis is trots om bij te dragen aan de verbetering van de woonmogelijkheden voor mensen in verschillende levensfasen.

Wethouder Sjoerd Kuiper: “Ik feliciteer de nieuwe bewoners met hun prachtige nieuwe, duurzame woningen op Het Balkon. Het Balkon is een mooie wijk geworden, met een prachtige architectuur een uniek uitzicht op de rivier en de haven en ligt ideaal bij de metrohalte en de Koningshoek. Ik ben er als wethouder volkshuisvesting bijzonder trots op dat we in deze wijk naast alle andere prachtige woningen ook sociale huurwoningen en deze betaalbare koopwoningen hebben kunnen bouwen. Deze 57 appartementen die voor 230.000 euro VON zijn verkocht, zijn heel hard nodig voor de starters, herstarters en andere kopers die heel moeilijk een betaalbare woning kunnen vinden. Hier maken we het verschil voor onze inwoners!”

Comfortabel, duurzaam en voor iedereen

De woningen op Het Balkon van Maassluis zijn ontworpen met aandacht voor modern comfort en stijl. Elke woning beschikt over eigentijdse voorzieningen en is gebouwd om aan de hedendaagse milieunormen te voldoen. Deze locatie biedt bovendien gemakkelijke toegang tot voorzieningen zoals winkels, openbaar vervoer en recreatiemogelijkheden.

Aart Reitsma, ontwikkelaar bij BPD, is trots dat de woningen opgeleverd zijn “De oplevering van deze 57 betaalbare koopwoningen is het resultaat van de gezamenlijke inzet van de betrokken partijen. Gezamenlijk creëren we op Het Balkon van Maassluis een prachtige wijk met woonmogelijkheden voor iedereen.”

Planning en aanbod Het Balkon van Maassluis

De 57 woningen die nu gebouwd zijn maken deel uit van de laatste fase van Het Balkon van Maassluis. Naast deze woningen is de aannemer Waal nog bezig met de afronding van de 32 appartementen in gebouw Ebro. De laatste fase, de woontoren Het Baken, is nog in verkoop. Wie interesse heeft om in deze aantrekkelijke wijk te wonen; er zijn nu nog woningen te koop. Op de website https://www.hetbalkonvanmaassluis.nl/boulevard(externe link) heeft gebiedsontwikkelaar BPD | Bouwfonds Gebiedsontwikkeling het actuele aanbod duidelijk in kaart gebracht.