Jongerenwerk

Afbeelding: Bus Welzijn E 25 Route25

Het jeugd- en jongerenwerk richt zich op uiteenlopende aspecten van het bestaan van jeugdigen: werk, vrije tijd, politieke participatie, educatie, culturele integratie, leefbaarheid en veiligheid. Het jongerenwerk speelt zich vooral af in de vrije tijd, buiten school, buiten het werk en richt zich hierbij op groepen jongeren, maar ook op individuele jongeren.

Mobiel activiteitencentrum

Route25 is een multifunctioneel activiteiten- en jongerencentrum en van alle gemakken voorzien. Zo heeft de bus een hoek waar jongeren kunnen loungen, zijn er computers aanwezig en hangt er een lcd-tv. Route25 dient tevens als informatiepunt, waar jongeren terecht kunnen met al hun vragen over onderwerpen die hen bezighouden, bijvoorbeeld over alcohol en drugs. Met dit mobiele centrum zoeken jongerenwerkers van Welzijn E25 de jongeren op, juist daar waar ze te vinden zijn. In de toekomst kan de bus ook ingezet worden voor andere doelgroepen en activiteiten en door andere maatschappelijke organisaties.

Voor meer informatie verwijzen wij u naar de website van Welzijn E25, die de activiteiten voor het jongerenwerk in Maassluis uitvoert.