“Met elkaar en voor elkaar.” Dat is het motto van de strategische aanpak van de Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH) die afgelopen vrijdag door het Algemeen Bestuur is vastgesteld. Werken aan een betere bereikbaarheid en aan het vernieuwen van de economie. Hiervoor bundelen de 21 gemeenten in de Metropoolregio Rotterdam Den Haag hun kennis en krachten. En dat alles voor groei van de welvaart en het welzijn van de bijna 2,4 miljoen inwoners.  

1.000 studenten, 1300 werkenden en 250 bedrijven die jaarlijks deelnemen aan mbo- en hbo-campusprogramma’s en 100 kilometer vernieuwde metropolitane fietspaden. Dat zijn over vier jaar belangrijke opbrengsten van de samenwerking van 21 gemeenten in de metropoolregio Rotterdam Den Haag. Verder wordt gestart met een investering van 700.000.000 euro in het OV om de regio bij een toenemende bevolking bereikbaar te houden.  

De aanpak van de MRDH is gericht op 6 onderwerpen, waar de komende periode de nadruk op ligt namelijk:

  • Meer mogelijkheden voor het openbaar vervoer, lopen en de fiets, 
  • OV: knooppunt in het reizen, 
  • Veilig verkeer,
  • Kansen voor mensen, 
  • Beter benutten bedrijventerreinen, 
  • Kwaliteit en de leefbaarheid van de omgeving versterken.

Ook perspectief voor Maassluis 

Gregor Rensen, burgemeester gemeente Maasluis over de strategische agenda 'Met elkaar, voor elkaar': “De gemeente Maassluis kan zich goed vinden in de nieuwe strategische agenda van de metropoolregio. Met name het onderzoek naar verbetering van de OV-verbindingen tussen Den Haag, Westland en Hoekse Lijn biedt perspectief, evenals de verdere ontwikkeling van hoogwaardige fietsroutes voor woon-werkverkeer. Maassluis is ook verguld met de hulp die de MRDH toezegt voor het Living Lab Maassluis en het Maritiem Erfgoedprogramma Maassluis en de inzet om de relatie onderwijs en arbeidsmarkt te verbeteren.“ 

Klik hier(externe link) voor het volledige nieuwsbericht van de MRDH.