Werken bij de gemeente Maassluis betekent werken met een ambitieus team van 275 medewerkers aan een duurzame toekomst. Onze gemeentelijke organisatie kenmerkt zich door de korte lijnen en onderlinge loyaliteit. Er is volop ruimte om je te ontplooien. Waarden als ondernemen, experimenteren, reflecteren, verbinden, eigenaarschap en samenwerken vinden wij daarbij erg belangrijk. Samen zetten wij ons in om de ambities van de stad en haar inwoners waar te maken. Maassluis wil doorgroeien van 34.000 naar 36.000 inwoners, meegaan in nieuwe ontwikkelingen, haar historie koesteren en een stad blijven waar het gezellig en fijn wonen is.

Wil jij samen met ons Maassluis verder brengen en werken aan tevreden inwoners, trotse medewerkers en een mooie stad? Ben je enthousiast en heb je een actieve instelling? Dan nodigen wij jou graag uit om te solliciteren!

Voor het team Publiekszaken, cluster Inwoners en Veiligheid zijn wij op zoek naar een:

Medewerker Backoffice (adresonderzoek)
(24 uur per week)

Wat ga je doen?

Onze gemeentelijke organisatie is een platte netwerkorganisatie met korte lijnen en een groot loyaliteitsgevoel. Onze kernwaarden zijn: ondernemen, experimenteren, reflecteren, verbinden, eigenaarschap en samenwerken. De medewerkers werken in zelforganiserende teams voor inwoners, ondernemers en instanties en sluiten aan bij wat er leeft en speelt in de gemeente.

In het cluster Inwoners & Veiligheid staan de inwoners, bedrijven en instellingen van Maassluis centraal. De backoffice medewerker Publiekszaken heeft een kritische blik, is communicatief sterk en beschikt bovenal over een groot klantgericht vermogen. Je bent medeverantwoordelijk voor het beheren en verwerken van gegevens in de BRP. Dankzij jouw kennis en kunde zorg je ervoor dat de burgers binnen deze gemeente voorzien worden van een accurate dienstverlening op het gebied van de burgerlijke stand en naturalisaties.

Wie zoeken wij?

Als backoffice medewerker Publiekszaken help je mensen verder. Dankzij jouw talent krijgen burgers binnen de gemeente de hulp die zij verdienen. Je bent verantwoordelijk voor het beheer van de BRP en behandelt vraagstukken met betrekking tot optie, naturalisatie en internationaal privaatrecht. Ook beoordeel en verwerk je buitenlandse brondocumenten en eerste inschrijvingen.

De nadruk op jouw functie ligt op adresonderzoek. Als medewerker adresonderzoek voer je controles uit die te maken hebben met het gebruik van woningen en gebouwen. Je onderzoekt inschrijvingen van personen op basis van meldingen van burgers en instanties. Je verzamelt gegevens en bereid je besluiten voor. Het herkennen van fraudesignalen hoort er ook bij.
Een echte speurneus dus! Jouw hulp is hard nodig en niet alleen vanuit je bureaustoel zal jij je inzetten voor de gemeente door te schakelen met diverse partijen.

Wat vragen wij?

Voor de functie van medewerker backoffice Publiekszaken vragen wij:

  • Een afgeronde hbo opleiding en een afgeronde basisopleiding burgerzaken, met de daarbij behorende modules zoals eerste inschrijvingen, opties, naturalisaties en andere specialismes binnen burgerzaken;
  • Gemeentelijke werkervaring is een vereiste, zodat jij direct inzetbaar bent voor de gemeente;
  • Kennis en ervaring met werken in de BRP en de daarbij behorende verantwoordelijkheden zoals het omgaan met privacygevoelige informatie.

Wat bieden wij?

Een boeiende klus in een organisatie met leuke collega's waar alle ruimte is voor jouw frisse blik, expertise en ondernemerschap. Het salaris bedraagt maximaal € 3.591, - bruto per maand (schaal 8) bij een werkweek van 36 uur. Afhankelijk van ervaring kan inschaling in de aanloopschaal (schaal 7) tot de mogelijkheden behoren. We bieden flexibele werktijden en een Individueel Keuze Budget (IKB) van 17,05% van het bruto jaarsalaris. 

Daarnaast kennen wij goede regelingen op het gebied van scholing en opleiding, thuiswerken, het combineren van werk en privé en krijg je de ruimte om je rol effectief en op eigen wijze in te vullen. Ons kantoor is uitstekend bereikbaar met het openbaar vervoer. 

Gestart wordt met een arbeidsovereenkomst voor de duur van een jaar. 

Sollicitatie

Herken jij je in de persoon die wij zoeken en werk je graag in een organisatie waar je je thuis voelt en helemaal jezelf mag zijn, ongeacht je leeftijd, achtergrond, geslacht, geaardheid of beperking? Solliciteer dan nu en laat ons kennismaken met jouw kwaliteiten.

Verstuur je motivatie en cv uiterlijk voor 22 juni 2021 onder vermelding van vacaturenummer 373 via gemeente@maassluis.nl. Als onderdeel van de sollicitatieprocedure vragen wij, in het kader van ons integriteitsbeleid, een 'Verklaring Omtrent het Gedrag' (VOG).

Informatie

Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met teammanager Laura Eylen. Informatie over de arbeidsvoorwaarden en de sollicitatieprocedure is verkrijgbaar bij senior HR adviseur Olivia Nelom. Deze personen zijn te bereiken via het algemene telefoonnummer van de gemeente Maassluis 14 010.