De Lijndraaiersbrug wordt gerenoveerd. De werkzaamheden aan de brug in het centrum (P.C. Hooftlaan) vinden tussen 4 oktober en 31 december 2021 plaats.

Werkzaamheden

Aannemersbedrijf Slangen Staal voert de werkzaamheden uit in opdracht van de gemeente Maassluis.

Samengevat bestaat het totale project uit:

  • Het demonteren van de huidige brug en plaatsen van een tijdelijke brug.
  • De renovatie van de Lijndraaiersbrug op een andere locatie.
  • Het terugplaatsen van de gerenoveerde Lijndraaierbrug.

Afsluitingen en omleidingen

Tijdens de werkzaamheden is de brug afgesloten voor wegverkeer en scheepvaart.

  • Wegverkeer kan van 4 tot en met 8 oktober 2021 en van 22 november tot en met 10 december 2021 de brug niet gebruiken. Wegverkeer wordt omgeleid via de Koepaardbrug.
  • Scheepvaartverkeer is van 4 oktober tot en met 31 december 2021 gestremd.
  • Voor voetgangers en fietsers wordt een omleidingsroute aangegeven via de Wagenbrug. De Wagenbrug is voor de veiligheid van fietsers en voetgangers tijdelijk afgesloten voor autoverkeer.

Tijdelijke brug

Om de overlast door de werkzaamheden aan de Lijndraaiersbrug te beperken, komt er een tijdelijke brug over de Noordvliet. Auto’s, fietsers en voetgangers kunnen tussen 8 oktober en 22 november 2021 gewoon gebruikmaken van de P.C. Hooftlaan.

Informatie

Elianne van der Linden is als omgevingsmanager, namens de aannemer en de gemeente, bereikbaar voor vragen. Zij is te bereiken via de Omniom-app. Deze app is gratis te downloaden via de App Store en Google Play. Via deze app is ook de voortgang van het project te volgen.