De Lijndraaiersbrug wordt gerenoveerd. De werkzaamheden aan de brug in het centrum (P.C. Hooftlaan) vinden plaats tussen 4 oktober 2021 en de eerste maanden van 2022.

Werkzaamheden

Aannemersbedrijf Slangen Staal voert de werkzaamheden uit in opdracht van de gemeente Maassluis.

Samengevat bestaat het totale project uit:

  • Het demonteren van de huidige brug en plaatsen van een tijdelijke brug.
  • De renovatie van de Lijndraaiersbrug op een andere locatie.
  • Het terugplaatsen van de gerenoveerde Lijndraaierbrug.

Tijdelijke brug

Om de overlast door de werkzaamheden aan de Lijndraaiersbrug te beperken, is er een tijdelijke brug over de Noordvliet. Auto’s, fietsers en voetgangers kunnen tot 7 februari 2022 gewoon gebruikmaken van de P.C. Hooftlaan.

Planning

Van 7 tot en met 25 februari 2022 plaatst Slangen Staal de gerenoveerde Lijndraaiersbrug terug op zijn plek.

Afsluitingen en omleidingen

Tijdens het terugplaatsen van de brug, van 7 tot en met 25 februari 2022, is de brug afgesloten voor al het verkeer. Er staan dan omleidingsroutes aangegeven. Auto's en motoren worden omgeleid via de Koepaardbrug. Voetgangers en fietsers kunnen de Wagenbrug gebruiken.

De scheepvaartverkeer blijft tot en met de eerste maanden 2022 gestremd.

Verkeerssituatie tijdens afsluiting Lijndraaiersbrug

De gemeente heeft besloten de verkeerssituatie tijdens het afsluiten van de brug, van 7 tot en met 25 februari 2022, aan te passen ten opzichte van de eerdere afsluiting. Verkeer van de Groen van Prinstererkade en Prinsekade wordt via de parkeerplaats naar de P.C. Hooftlaan geleid.

Verkeerssituatie tijdens afsluiting Lijndraaiersbrug.

Informatie

Elianne van der Linden is als omgevingsmanager, namens de aannemer en de gemeente, bereikbaar voor vragen. Zij is te bereiken via de Omniom-app. Deze app is gratis te downloaden via de App Store en Google Play. Via deze app is ook de voortgang van het project te volgen.