Het Jeugdfonds Sport & Cultuur en de Cruyff Foundation gebruiken CruyffCourt Maassluis, aan de Beethovenlaan 214, om kinderen tussen de 8 en 15 jaar in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit gebeurt door het geven van gratis workshops in bijvoorbeeld rappen, muziek maken en dans in de maanden mei en juni. Wethouder Corine Bronsveld deed donderdag 12 mei de aftrap.

“Mooi dat op deze manier kinderen kunnen uitproberen wat ze leuk vinden om te doen”, zegt wethouder Bronsveld. “De workshops worden georganiseerd door cultuuraanbieders in de buurt, dus als je een bepaalde les heel leuk vindt, kan je makkelijk doorstromen naar de reguliere lessen.” Ook als er thuis geen geld is voor lessen, kunnen kinderen na juni toch blijven meedoen. Het Jeugdfonds Sport & Cultuur zorgt dan voor betaling.

Agenda
Via het project Cultuur@CruyffCourts kunnen kinderen de komende weken de workshops volgen op dinsdag en donderdag (niet op Hemelvaart) op het CruyffCourt Maassluis. Kijk voor meer informatie en de agenda op Cultuurcruyffcourts.nl