De gemeente Maassluis heeft zich bij HackShield aangesloten om cybercriminaliteit aan te pakken en de jeugd digitaal vaardiger te maken. Daarom loopt de komende maanden een campagne waarin kinderen uit de gemeente worden uitgedaagd om Cyber Agent te worden. Dat kan door het onlinespel HackShield te spelen. Aan het eind van de campagne worden de beste spelers officieel gehuldigd.

Kinderen zijn steeds vaker online. Ze spelen games, appen en brengen veel tijd op social media door. Een mooi tijdverdrijf, al kent dit online leven ook een keerzijde. Omdat kinderen zich niet bewust zijn van de gevaren die ze online lopen, zijn ze een kwetsbare groep en makkelijke prooi voor hackers en andere online criminelen. De gemeente Maassluis hecht veel waarde aan de online veiligheid van kinderen. Daarom roepen we kinderen tussen 8 en 12 jaar oud op om HackShield te spelen en Junior Cyber Agent van de gemeente te worden.

HackShield

HackShield is een cybersecuritygame die kinderen tussen 8 en 12 jaar weerbaar maakt tegen cybercriminaliteit. Kinderen worden Cyber Agents die niet alleen zichzelf, maar ook hun omgeving (ouders, opa's, oma's, broertjes, zusjes, vriendjes, vriendinnetjes en andere familieleden en bekenden) beschermen tegen online criminaliteit.

Aftrap campagne

Burgemeester Edo Haan trapt de campagne af op vrijdag 15 oktober om 9.30 uur bij basisschool IKC De Westhoek aan de Dr. Jan Schoutenlaan. Hier staat het mobiele medialab van de politie opgesteld waar de kinderen uitleg krijgen hoe Hackshield gespeeld moet worden.

Speel mee

Wil jij alles leren over hacken, datalekken en veilig internetten? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Via HackShield word jij een Cyber Agent die online gevaar kan herkennen en voorkomen. Daardoor kun je ook de mensen in jouw omgeving leren hoe ze online veilig kunnen blijven en als Cyber Agent van Maassluis de gemeente beschermen. Samen zorgen we voor een veilige online wereld!

Kom in actie, speel mee en word Cyber Agent van Maassluis. Speel HackShield online (www.joinhackshield.nl/gemeente/maassluis) of download de app voor smartphone en tablet.