Heeft u een elektrische auto, maar geen parkeerplek op eigen terrein waar u een oplaadpunt kunt plaatsen? En is er ook geen openbaar oplaadpunt in de directe omgeving van uw woning? In Maassluis kunnen bewoners en ondernemers een openbaar oplaadpunt aanvragen in hun buurt.

De gemeente wil elektrisch rijden stimuleren. Elektrische auto's zijn schoner, stil en zuinig en dragen bij aan een gezondere openbare ruimte. De gemeente Maassluis en 29 andere gemeenten in de regio Rotterdam/Den Haag werken samen met ENGIE om het aantal openbare laadpalen in deze steden uit te breiden. Doel is dat er voor iedereen op loopafstand (250 meter) een openbaar laadpunt bereikbaar is.

Voorwaarden

Belangrijkste voorwaarden om een laadpaal aan te vragen zijn: u woont of werkt in de gemeente, u beschikt (binnenkort) over een elektrisch voertuig en u heeft geen parkeerruimte op eigen terrein. Alle voorwaarden zijn te vinden via laadpaalnodig.nl/maassluis. ENGIE beoordeelt of de aanvraag aan de voorwaarden voldoet en samen met de gemeente wordt gekeken waar de laadpaal geplaatst kan worden. Het is nu ook mogelijk om een laadpaal aan te vragen bij een gehandicaptenparkeerplaats.

Aanvragen

Het aanvragen van een oplaadpunt is gratis en kan via laadpaalnodig.nl/maassluis. Normaal gesproken wordt een nieuwe laadpaal binnen 14 weken geplaatst. De kosten voor het opladen zijn afhankelijk van de aanbieder van de laadpaal. In Maassluis staan namelijk ook laadpalen van andere aanbieders dan ENGIE.

Elektrisch rijden en laadpalen