Wouter (70 jaar) en Els (69 jaar) wonen al 30 jaar met plezier in de Molenwijk. Ze zijn nog volop actief. Ze doen vrijwilligerswerk, passen een dag in de week op de kleinkinderen en gaan een aantal keer per jaar op vakantie. Ze wonen in een eengezinswoning met een grote tuin.

Wouter: “De tuin was ooit een belangrijke reden om dit huis te kopen. Maar nu wordt juist die tuin een belangrijke reden om te verhuizen. Het onderhoud wordt te zwaar. Els en ik zijn nu op zoek naar een appartement in de buurt van onze dochter. Als het straks nodig is, woont onze mantelzorger om de hoek. Je kunt je kop wel in het zand steken en denken dat je nog niet hoeft na te denken over later. Maar wat nu als er ineens iets gebeurt waardoor je niet meer zelfstandig kunt leven? Dan heb je een probleem.”

Denk tijdig na over ouder worden

U bent tussen de 65 en de 75 jaar oud. U bent vitaal en u staat midden in het leven. U wilt nu niet nadenken over hoe het is om hulpbehoevend te zijn. Begrijpelijk. Maar wat nu als u over een paar jaar ineens hulp nodig heeft of niet meer zelf beslissingen kunt nemen? Hoe wilt u dat uw leven er later uitziet? 81% van de 60-plussers heeft moeite een geschikte levensloopbestendige woning binnen de eigen gemeente te vinden. Hou zelf de touwtjes in handen en denk er nu al over na.

Lees meer op de website van het wijkteam VraagRaak(externe link).