Eén van de vele goede voornemens voor veel mensen is stoppen met roken. Maar niet alle goede voornemens worden volgehouden en stoppen met roken kan lastig zijn. Om u te helpen is er de campagne ‘Ik Stop Nu’(externe link).

Met de uitvoeringsagenda ‘Samen gezond Maassluis’ wil de gemeente meer Maassluizers bewust maken van een gezonde leefstijl. Roken hoort daar niet bij. Er zijn daarom al veel rookvrije ruimtes en dit worden er steeds meer. Het streven is dat alle sportverenigingen, de scouting en speelterreinen rookvrij zijn. Ook wil de gemeente dat mensen die ondersteuning nodig hebben bij het stoppen met roken(externe link) deze kunnen krijgen.

Hulp bij stoppen met roken

Er zijn veel manieren om te stoppen met roken. Met de hulp van een professional, zoals de huisarts of een stoppen-met-rokencoach (stopcoach). Met iemand uit de omgeving, een app of alleen. Kies een manier die bij u past, dan lukt het stoppen vaak beter. Zodat u het wél vol kunt houden. U leest hier meer over op www.ikstopnu.nl(externe link).

Vergoeding door zorgverzekering

De zorgverzekering betaalt vaak een vergoeding(externe link) als u stopt met roken (jaarlijks één programma). Check het bij uw eigen verzekering.