Is er thuis te weinig geld om uw kind te laten sporten? Het Jeugdfonds Sport & Cultuur betaalt de contributie of het lesgeld en eventueel de benodigde attributen. Zo kunnen ook kinderen meedoen uit gezinnen waar weinig geld is.

Hoe werkt het?

Een ouder kan niet zelf een aanvraag indienen bij het Jeugdfonds Sport & Cultuur. Dat kan alleen een intermediair doen. Hij of zij kent de spelregels en weet of uw kind in aanmerking komt. Als de aanvraag goedgekeurd is, kan uw kind vaak al binnen enkele weken starten. De bijdrage wordt rechtstreeks aan de sportclub of vereniging betaald. U ontvangt eventueel ook een waardebon voor sportattributen, die ingeleverd kan worden bij een winkel in de buurt.

Zwemles

Ook voor zwemles kunt u een aanvraag indienen bij het Jeugdfonds Sport & Cultuur. Het Fonds Schiedam Vlaardingen stelt een bedrag beschikbaar bovenop het maximale bedrag van het Jeugdfonds Sport & Cultuur, waardoor het behalen van een zwemdiploma voor iedereen mogelijk is. Meer informatie hierover kunt u krijgen bij het zwembad of de intermediairs. 

Aanvragen?

Wilt u een aanvraag indienen om uw kind te laten sporten? Maak dan een afspraak met een intermediair. Dat kan een leerkracht of intern begeleider op school zijn, iemand van de sportclub of het wijkteam, de buurtsportcoach, of jeugdzorg. Bekijk de intermediairs uit uw gemeente op jeugdfondssportencultuur.nl/zuid-holland(externe link).

Heeft u gevonden wat u zocht?