Werken bij de gemeente Maassluis betekent werken met een ambitieus team van 275 medewerkers aan een duurzame toekomst. Onze gemeentelijke organisatie kenmerkt zich door de korte lijnen en onderlinge loyaliteit. Er is volop ruimte om je te ontplooien. Waarden als ondernemen, experimenteren, reflecteren, verbinden, eigenaarschap en samenwerken vinden wij daarbij erg belangrijk. Samen zetten wij ons in om de ambities van de stad en haar inwoners waar te maken. Maassluis wil doorgroeien van 34.000 naar 36.000 inwoners, meegaan in nieuwe ontwikkelingen, haar historie koesteren en een stad blijven waar het gezellig en fijn wonen is.

Ben jij een energiek persoon, een leuke collega en steek je ook graag de handen uit de mouwen? Lees dan verder!

Voor Stadsbedrijf van de gemeente Maassluis zijn wij op zoek naar een:

Ervaren Teammanager Stadsbedrijf 
(36 uur per week)

Algemene informatie

Stadsbedrijf staat voor een nette, veilige en schone leefomgeving voor de inwoners van Maassluis. Stadsbedrijf vertaalt het door de gemeente vastgestelde beleid voor de openbare ruimte en reiniging naar de praktijk en geeft hier uitvoering aan. 

Om het beleid en enkele grote projecten goed vorm te geven is een verdere professionaliseringsslag nodig binnen Stadsbedrijf. Stadsbedrijf is een uitvoeringsorganisatie die wordt aangestuurd vanuit een bedrijfsbureau. De teammanager die nodig is, is in staat om medewerkers te coachen, te motiveren, te stimuleren, feedback te geven en waar nodig te corrigeren met als doel de veranderopgave van het werk van Stadsbedrijf in de openbare ruimte en inzameling professioneler en efficiënter te maken.

Wat ga je doen?

Als teammanager ben je verantwoordelijk voor de dagelijkse operationele dienstverlening op het gebied van groen, afvalinzameling, reiniging, begraafplaatsen en civiel. Daarnaast biedt deze functie de mogelijkheid om een belangrijke bijdrage te leveren aan de verdere ontwikkeling van Stadsbedrijf. Je bent verder verantwoordelijk voor het creëren van een omgeving waarin de medewerkers leren, zich ontwikkelen, verantwoordelijkheid nemen, samenwerken en waarbij professionalisering centraal staat. Je geeft leiding aan het bedrijfsbureau.

Door actuele thema’s en projecten zoals omgekeerd inzamelen, biodiversiteit, duurzaamheid, enzovoorts is er genoeg te ontdekken en hier een positieve bijdrage aan te leveren. Je houdt je ook bezig met het implementeren van de (nieuwe) werkprocessen en bewaakt de opvolging en borging.
Je hebt veiligheid en integriteit hoog in het vaandel.

Wat vragen wij?

  • een hbo-opleiding en aantoonbaar minimaal 5 jaar operationele ervaring als leidinggevende;
  • ervaring of aantoonbare affiniteit met het werkveld van Stadsbedrijf is een pre;
  • ervaring met de afvalbranche is een eis;
  • ervaring met het aansturen van veranderingen in een operationele technische omgeving;
  • authenticiteit en veranderingsgericht;
  • analytisch vermogen;
  • een verbinder en tevens ondernemer die buiten de bekende paden durft te kijken;
  • communicatief vaardig in woord en schrift;
  • samenwerkingsgericht, een gezonde dosis humor en relativeringsvermogen;
  • woonachtig in regio Rotterdam-Rijnmond.

Wat bieden wij?

Een afwisselende functie in een dynamische omgeving met ruimte voor een eigen inbreng en ontwikkeling, prima arbeidsvoorwaarden. Afhankelijk van opleiding en ervaring bieden wij een salaris van € 5169,- bruto per maand; het maximum van schaal 11 op basis van een fulltime dienstverband (36 uur). Dit is exclusief de maandelijkse opbouw van 17,05% Individueel Keuzebudget.

Sollicitatie

Herken jij je in de persoon die wij zoeken en werk je graag in een organisatie waar je je thuis voelt en helemaal jezelf mag zijn, ongeacht je leeftijd, achtergrond, geslacht, geaardheid of beperking? Solliciteer dan nu en laat ons kennismaken met jouw kwaliteiten.

Verstuur je motivatiebrief en cv onder vermelding van vacaturenummer 391 uiterlijk 20 oktober 2021 naar gemeente@maassluis.nl. Als onderdeel van de sollicitatieprocedure vragen wij, in het kader van ons integriteitsbeleid, een 'Verklaring Omtrent het Gedrag' (VOG). 

De sollicitatiegesprekken gaan door in aangepaste vorm. Normaal zijn de sollicitatiegesprekken zoveel mogelijk persoonlijk, in de vorm van een fysieke ontmoeting tussen kandidaten, vacaturehouders en HR adviseurs. Omdat dit door de coronamaatregelen niet altijd mogelijk is, bieden wij digitale alternatieven. Als je wordt uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek nemen wij contact met je op om samen tot een passende oplossing te komen. 

Informatie

Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Angela Westerholt-Meeder, clustermanager Stadsbedrijf. Informatie over de arbeidsvoorwaarden en sollicitatieprocedure is verkrijgbaar bij Olivia Nelom, senior adviseur P&O. Deze personen zijn te bereiken via het algemene telefoonnummer van de gemeente Maassluis: 14 010.