Wethouder Sjoerd Kuiper overhandigt de sleutels aan de kopers (Fotograaf Sarah Vlekke).

De eerste woningen van De Kade Maassluis zijn donderdag 9 september 2021 officieel opgeleverd. De kopers namen uit handen van wethouder Sjoerd Kuiper (o.a. ruimtelijke ordening en volkshuisvesting) de sleutel in ontvangst. De woningen maken deel uit van de eerste fase van het nieuwbouwproject.

"Vandaag is een historische dag voor Maassluis", vertelde wethouder Kuiper in zijn toespraak. "Na jarenlange voorbereidingen en hard werken door alle betrokkenen, ontvangen de eerste bewoners van De Kade vandaag de sleutel van hun nieuwe woning. Hiermee wordt De Kade een levendige, bewoonde buurt, waar nieuwe buren elkaar leren kennen en waar nieuwe vriendschappen ontstaan. Ik wens de bewoners een hele fijne tijd in hun prachtige nieuwe woning."

Nieuwe toegangsweg geopend

De wethouder knipte een lint door en opende zo officieel de nieuwe toegangsweg tot de wijk. De licht statige Taanschuurkade met pakhuisachtige gebouwen wordt ingericht als 30 kilometerzone met een vrij liggend fietspad en brede trottoirs. Projectmanager Piet Broekhoven lichtte toe dat vanwege de veiligheid het woonverkeer en het bouwverkeer zoveel mogelijk wordt gescheiden. De woonwijk is voorlopig alleen bereikbaar via deze nieuwe toegangsweg, die aansluit op de Vlaardingsedijk. De bestaande toegang via de Deltaweg is alleen bestemd voor het bouwverkeer.

Opening nieuwe toegangsweg De Kade (Fotograaf Sarah Vlekke).

Oplevering komende maanden afgerond

Naast de panoramagebouwen Boonersluys en Sluyse Diep telt fase 1 van De Kade Maassluis in totaal 68 woningen. De komende weken worden alle twee-onder-één-kapwoningen en stadswoningen opgeleverd die samen de eerste woonlus vormen. Daarna volgen de geschakelde woningen uit de tweede woonlus. Vrijwel alle kopers kunnen kerst in hun nieuwe woning vieren. Gebroeders Blokland bv, de bouwer van de woningen, plaatst als extraatje een vlaggenmasthouder naast elke voordeur. De nationale vlag krijgen de nieuwe bewoners cadeau.

Start fase 2 met 62 stadswoningen

De Kade Maassluis is een nieuwe woonwijk op een steenworpafstand van het Scheur. Het woningaanbod is heel gevarieerd. Kenmerkend is de robuuste, oud-Hollandse architectuur met rijke details en veel variatie in gevels. Begin oktober 2021 gaat fase 2 van De Kade Maassluis in verkoop: 62 stoere stadswoningen met royale tuinen. Meer informatie is te vinden op www.dekademaassluis.nl.