Maasdelta is maandag 13 november 2023 gestart met de oplevering van 47 sociale huurwoningen aan de G.A. Brederolaan in Maassluis. Wethouder Sjoerd Kuiper reikte symbolisch de eerste sleutel uit aan de nieuwe bewoners van de eerste twee woningen.

De komende weken ontvangen ook de andere huurders van de G.A. Brederolaan hun sleutel. 

Betaalbaar en duurzaam

Wethouder Sjoerd Kuiper is blij dat Maasdelta en de gemeente samen bouwen aan betaalbare en duurzame woningen voor Maassluizers. "Met het opleveren van deze 47 nieuwe, energiezuinige sociale huurwoningen ronden we weer een deel van de stadsvernieuwing in het centrum af. De nieuwe woningen zijn duurzaam en worden verwarmd met een warmtepomp. Door de klimaatadapatieve maatregelen, zoals het gescheiden rioolstelsel, komen de woningen niet meer onder water te staan bij zware regenbuien. Extra mooi is dat de helft van de woningen aan Maassluise starters zijn toegewezen, die starters hebben het namelijk erg moeilijk.” 

De woningen aan de G.A. Brederolaan vervangen de verouderde duplexwoningen die op deze plek stonden. De nieuwe woningen zijn groter dan de oude woningen en zijn energiezuinig uitgevoerd met een warmtepomp en zonnepanelen. Ballast Nedam heeft de 47 woningen gebouwd in opdracht van Maasdelta.

Woonnet-Rijnmond

De woningen zijn in oktober 2022 te huur aangeboden via Woonnet-Rijnmond. Alle woningen zijn verhuurd. Het merendeel van de huurders komt uit Maassluis. Als u in aanmerking wilt komen voor een woning in een volgend project dan is het belangrijk om als woningzoekende ingeschreven te staan bij Woonnet-Rijnmond. Kijk voor meer informatie op www.woonnetrijnmond.nl(externe link).