2moso importeert en distribueert duursportartikelen in de Benelux en Duitsland. De afgelopen maanden heeft het Maassluise bedrijf hun panden verduurzaamd. Ellis van Baalen, algemeen directeur van 2moso, is blij met de hulp die zij hierbij kreeg van de duurzaamheidscoach van gemeente Maassluis.

De bedrijfspanden van 2moso worden nu grotendeels verwarmd door airconditioning. De stroom voor de airco’s wordt opgewekt met zonnepanelen.

Ellis wilde de panden al eerder verduurzamen en deed daarom eind 2021 mee aan de nulmeting van Stichting Stimular. Daaruit bleek dat betrekkelijk eenvoudige maatregelen meteen besparingen konden opleveren, zoals toepassen van ledverlichting en plaatsen van een elektrische boiler. Ellis bleef echter met vragen zitten waardoor zij het project toen niet doorzette. “Toen de duurzaamheidscoach bij ons binnenkwam, hebben we deze hulp met beide handen aangegrepen. We kregen advies over wat voor ons de beste oplossing was en konden daarna terecht voor praktische vragen over verzekeringen, offertes en subsidies. We zijn dan ook blij met de professionele en prettige begeleiding die we kregen bij de verduurzaming van onze bedrijfspanden.”

Zonnepanelen en minder gasverbruik 

Ellis legt uit dat er inmiddels 147 zonnepanelen zijn geplaatst. “De duurzaamheidscoach heeft ons bij het beoordelen van de offertes van aanbieders heel goed geholpen. Hierdoor konden we een verstandige keuze maken. En op de investering was ook een subsidie mogelijk. Deze heeft de duurzaamheidscoach aangevraagd en de bijdrage is inmiddels ook toegekend. “Het kleinste pand van 2moso is inmiddels van het gas af. Voor het grotere pand was dit nog niet verstandig. Hier blijft de cv-ketel voorlopig in gebruik als bijverwarming naarst de airconditioning. Door zoveel mogelijk te gaan verwarmen met de airco’s, is 2moso flink minder aardgasverbruik gaan verbruiken.

Duurzaamheidscoach voor bedrijven 

Wilt u ook uw bedrijf verduurzamen en gebruikmaken van de gratis hulp van een duurzaamheidscoach? Esther de Groot en Stefan Romijn van Stichting Stimular kunnen u helpen namens gemeente Maassluis. Neem contact op met duurzaamheidscoach Esther de Groot, via telefoonnummer 010-2382839 of e-mailadres e.degroot@stimular.nl. De duurzaamheidscoach geeft u advies over maatregelen die u kunt nemen en ondersteunt bij het uitvoeren daarvan. Bijvoorbeeld bij het beoordelen van offertes, het aanvragen van subsidies en/of het regelen van financiering.