Over digitaal aanvragen

Bij het digitaal aanvragen van een product zijn identificatie (DigiD), betaling (Creditcard, iDeal) en beveiliging (SSL) belangrijk. Op deze pagina vindt u hier meer informatie over.

Zoekt u informatie over een bepaald product of dienst van de gemeente? Zoek dan hiernaast op een trefwoord of kijk in het alfabetisch overzicht van alle beschikbare gemeentelijke producten en diensten. 

Hieronder vindt u meer meer informatie over:

  • DigiD
  • Digitaal betalen
  • SSL beveiliging

DigiD

Wanneer u in het gemeentehuis aan het loket een uittreksel of ander gemeenteproduct aanvraagt, moet u zich identificeren met uw legitimatiebewijs. Op internet bestaat die mogelijkheid niet. Om toch digitaal zaken te kunnen doen met de overheid, is DigiD ontwikkeld.

DigiD (spreek uit: ‘Diegiedee’) staat voor Digitale Identiteit; het is een gemeenschappelijk systeem waarmee de overheid op internet uw identiteit kan verifiëren. U kunt zelf uw DigiD aanvragen op www.digid.nl. Met uw DigiD kunt u bij steeds meer overheidsinstellingen terecht. U kunt bijvoorbeeld al terecht bij de gemeente, de Belastingdienst en de Sociale Verzekeringsbank.

Digitaal betalen

Wanneer u op de website van de gemeente Maassluis een product aanvraagt waar kosten aan zijn verbonden is het mogelijk om online te betalen met uw creditcard of met iDeal.

iDEAL

Bij deze betaalmethode kunt u direct tijdens uw aanvraag een betaling afhandelen met uw eigen bank. De iDEAL betaalmethode is mogelijk als u internetbankiert bij ABN-AMRO bank, ING Bank, Postbank of de Rabobank.

Creditcard

U kunt uw creditcardgegevens veilig invoeren (via onze beveiligde SSL procedure) waarna de gemeente samen met de creditcardorganisatie voor een juiste afwikkeling zorgt.

Digitale beveiliging SSL

De digitale aanvragen zijn beveiligd met SSL certificaten, waardoor de vertrouwelijkheid van uw gegevens gewaarborgd is. SSL is een beveiligingsmethode waarmee uw gegevens gecodeerd worden verzonden aan de gemeente. Deze gecodeerde berichten zijn alleen door de gemeente te decoderen. U herkent een beveiligde website aan de 'S' achter Http in de adresbalk van uw browser, er staat dan Https.

Beveiligde overheidswebsites

Ook overheidswebsites zijn beveiligd met certificaten, zodat de informatie die u bijvoorbeeld stuurt via een formulier niet onderschept en gelezen kan worden door kwaadwillenden. Overheidswebsites moeten goed beveiligd zijn. Als u een verouderd computersysteem heeft kunt u deze en andere websites van de overheid in de toekomst mogelijk niet meer bezoeken. Controleer via een speciale website of uw computersysteem geschikt is om beveiligde overheidswebsites te kunnen bezoeken.