Communicatieadviseur

Logo gemeente Maassluis

Maassluis is een karakteristieke stad met 33.000 inwoners. Een ambitieuze stad die nieuwe ontwikkelingen stimuleert en tegelijkertijd het historische centrum koestert. Het stadsbestuur van Maassluis werkt samen met 300 medewerkers van de gemeentelijke organisatie onder het motto: 'Samen werken aan de toekomst van de stad'.

Ben jij een energiek persoon, een leuke collega en steek je ook graag de handen uit de mouwen? Lees dan verder!

Voor cluster Bedrijfsvoering zijn wij op zoek naar een:

Communicatieadviseur (m/v)
32 uur per week 

Wat ga je doen?

Wij willen de interne en externe communicatie nog beter op de kaart te zetten. Als proactieve adviseur ondersteun je het bestuur en collega's en werk je mee aan de gemeentelijke communicatie. Wij luisteren en hebben oog voor de buitenwereld. Met de collega's zorg je ervoor dat de gemeente midden in de stad staat en dat de communicatie goed verloopt. Je helpt de organisatie omgevingsbewust te werken en samen met de betrokken inwoners te bouwen aan een nog mooier Maassluis. De werkzaamheden die je uitvoert zijn een mix tussen uitvoering en advies.

Wie zoeken wij?

De ideale kandidaat is een bevlogen adviseur met veel politiek gevoel en creatief schrijftalent. Sociale media heeft voor jou geen geheimen. Verder heb je veel overtuigingskracht en een dienstverlenende instelling. 

Je bent flexibel en oplossingsgericht en vindt het leuk dat elke dag anders is. Je hebt een antenne voor wat er in de organisatie speelt. Ook ben je gewend om snel te schakelen en meerdere ballen in de lucht te houden. Daarnaast kun je hoofd- en bijzaken goed van elkaar scheiden en sta je stevig in je schoenen.  

Als communicatieadviseur op hbo werk- en denkniveau heb je minstens drie jaar ervaring in een politiek-bestuurlijke omgeving. Daarnaast ben je goed op de hoogte van de recente ontwikkelingen in het vak van (overheids)communicatie.

Wat bieden wij?

Een boeiende klus in een organisatie met leuke collega's waar alle ruimte is voor jouw frisse blik, expertise en ondernemerschap. Het salaris bedraagt maximaal € 4.450,- bruto per maand (schaal 10) bij een werkweek van 36 uur. Afhankelijk van jouw ervaring kan inschaling in de aanloopschaal (schaal 9) tot de mogelijkheden behoren. We bieden flexibele werktijden en een Individueel Keuze Budget (IKB) van 17,05% van het bruto jaarsalaris. Maasluis kent de regeling voor fiscale uitruil van reiskosten via het IKB. Daarnaast kennen wij goede regelingen op het gebied van scholing en opleiding, het combineren van werk en privé en krijg je de ruimte om je rol effectief en op eigen wijze in te vullen. Ons kantoor is uitstekend bereikbaar met het openbaar vervoer. 

Gestart wordt met een arbeidsovereenkomst voor de duur van een jaar.

Sollicitatie 

Stuur je sollicitatiebrief en cv onder vermelding van vacaturenummer 360 vóór 24 augustus 2020 met behulp van het digitale sollicitatieformulier. E-mailen kan ook naar: gemeente@maassluis.nl. Als onderdeel van de sollicitatieprocedure vragen wij, in het kader van ons integriteitsbeleid, een 'Verklaring Omtrent het Gedrag' (VOG).

Informatie

Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Bert Hesselink (communicatieadviseur) via nummer 06-40848898. Informatie over de arbeidsvoorwaarden en de sollicitatieprocedure is verkrijgbaar bij Shirley Nieuwenhuijs (HR adviseur), zij is bereikbaar via het algemene telefoonnummer van de gemeente Maassluis: 14 010.

Voor deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern geworven. Bij gelijke geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang.