Samen een kopje koffie drinken of een wandeling maken. Dat klinkt heel vanzelfsprekend maar is helaas niet voor iedereen weggelegd. Daarom heeft Humanitas het project Vriendschappelijk Huisbezoek Plus in het leven geroepen, om Maassluizers te helpen die zich eenzaam voelen.

Vrijwilligers gaan op bezoek bij mensen die weinig sociale contacten hebben. Om een praatje te maken of boodschappen te doen. Maar ook om samen op zoek naar te gaan naar bestaande activiteiten in de stad, om zelf meer contacten op te doen en de eenzaamheid te doorbreken.

Kennismaken

Bij Vriendschappelijk Huisbezoek Plus gaat een vrijwilliger op bezoek bij een deelnemer. Van tevoren is al gevraagd naar de hobby’s van deze deelnemer en welke levenservaring hij of zij heeft. Op basis daarvan bekijkt Humanitas welke vrijwilliger het best hierbij past. Na een kennismaking gaan vrijwilliger en deelnemer samen iets doen. Koffie drinken of wandelen bijvoorbeeld.

Meedoen?

Lijkt het u leuk om mee te doen aan Vriendschappelijk Huisbezoek Plus? Kijk dan snel op www.samenzijnwijmaassluis.nl voor meer informatie.

Vrijwilligers gaan op bezoek bij mensen die weinig sociale contacten hebben (Foto Rijksoverheid).