Wethouder Sjef Evers (o.a. economie) en ondernemer Ron Voerman van MacArtney Benelux tekenden vrijdag 9 juli 2021 een contract voor een kavel op bedrijventerrein De Dijk aan de Vlaardingsedijk in Maassluis.

Wethouder Evers is blij dat een maritiem bedrijf kiest voor Maassluis en een nieuwe vestiging bouwt op De Dijk. "Het is fijn dat bedrijven ervoor kiezen om zich in Maassluis te vestigen. Het laat zien dat Maassluis niet alleen in trek is als stad waar het prettig wonen is, maar dat de stad ook zeer aantrekkelijk is voor bedrijven die de ruimte zoeken. Het is mooi dat wij ze die ruimte als gemeente kunnen bieden", zegt de wethouder.

Kabel assemblies

MacArtney is gespecialiseerd in de productie van kabel assemblies standaard tot 6000 meter waterdiepte. Zo’n kabel-samenstel bestaat uit een speciale kabel met 1 of meerdere stekkers die geschikt zijn om onder water te gebruiken. Deze kabels produceert het bedrijf onder andere voor duikers, baggerschepen, onderwater robots en heel veel andere toepassingen welke in een natte omgeving gebruikt worden. Het bedrijf heeft vestigingen in heel Europa en verhuist nu in Nederland van Hoogvliet naar Maassluis.

Voldoende uitbreidingsmogelijkheden

"Wij zijn dan ook zeer verheugd met het feit dat wij een kavel konden kopen in de gemeente Maassluis op het industrieterrein De Dijk", zegt Ron Voerman. "Wij gaan hier een prachtig gebouw ontwikkelen (2500 m2) wat de toekomst van MacArtney Benelux zal waarborgen. Dit energieneutrale gebouw zal ruim 2x groter zijn dan de huidige ruimte en voldoende uitbreidingsmogelijkheden hebben voor de toekomst." Inmiddels werken er 25 mensen bij deze vestiging. MacArtney hoopt het nieuwe pand volgende zomer te kunnen betrekken.