Natuurspeelplaats Avonturis

Foto van bij het water spelende kinderen in Avonturis

Ben jij een echte avonturier?
Kom naar Avonturis in Maassluis!

Ga klimmen, vies worden, dammetjes in water bouwen, schommelen en met de kabelbaan. Zoek naar kleine beestjes, vlinders, vogels of sta misschien wel oog in oog met een vosje. En wie weet wat je allemaal nog meer kunt ontdekken en beleven...

  • Wie: Gratis en voor iedereen, met en zonder beperking.
    Honden zijn niet toegestaan; zij hebben eigen speel- en uitlaatplekken.
  • Wanneer: Open van zonsopgang tot zonsondergang.
  • Waar: Langs de Nieuwe Waterweg en tegenover station Maassluis-West.
  • Hoe: Kom lekker op de fiets of rijd met de auto via de Maasweg en Delflandse Dijk.

Kinderen kunnen spelen met stromend water, zand en steentjes. Ouders/verzorgers kunnen toekijken of liggen op het strandje en met elkaar bijpraten op een van de picknickplekken of bankjes.

De schommels zijn geschikt voor iedereen, met of zonder beperking. "Loop naar de pomp", geldt hier letterlijk. Want het water kan je omhoog pompen en dit geeft extra waterplezier.

'Echte natuur'

Oudere kinderen kunnen op ontdekking naar het 'echte' avontuur. Via boomstammen naar eilandjes klimmen, verstoppen in de bosjes, kruipen door betonnen pijpen, hutten bouwen, met de kabelbaan over de bosjes… En vies worden hoeft niet, maar mag wel.

Houd je van boten? Op het uitzichtpunt staat een verrekijker en een botenbord. Bekijk maar eens uit welke landen de boten komen die voorbij varen.

Vruchten

Dol op de natuur? Ren naar de vogelkijkhut en het insectenhotel. Er zijn heel veel vlinderstruiken en bijenvriendelijke planten. Er staan 17 fruitbomen. Deze fruitsoorten werden vroeger veel gebruikt in de omliggende boomgaarden. Als ze vruchten dragen, mogen de rijpe vruchten lekker geplukt en gegeten worden!

Het amfitheater met vuurplaats kijkt uit over het water en biedt plaats voor groepen of een kinderfeestje.

Kom je ook lekker buiten spelen?
Ga op avontuur in Avonturis!

Vragen staat vrij

Vragen, opmerkingen, tips of aanmeldingen voor meedenk- en meewerkinitiatieven in Avonturis? Of interesse voor de volgende nieuwsbrief? Mail dan naar Duurzaamheidscentrum Maassluis: dcm@maassluis.nl.